Expeditie Boekblogginson #15

Geplaatst op 6 november 2014 door Emmy in Expeditie BoekBlogginson / 10 Comments

Expeditie Boekblogginson #15

Sorry dat dit deel echt veel later is verschenen dan de bedoeling was (en jullie hoopte). Ik heb het echt enorm druk gehad met schoolwerk, mijn cursus en hele leuke blogevenementen; waardoor ik echt geen puf had om een stuk te typen. Maar dat heeft het tenminste spannend gehouden toch? En ik beloof wel dat dit een wat langer stuk wordt dan normaal.

Even een recap: in de vorige aflevering werden beide teams naar de proef geleid die blijkbaar uit twee onderdelen bleek te bestaan. Het verliezen van een onderdeel zorgt er voor dat je naar de eilandraad zal moeten met je team. Het is dus mogelijk dat een van de kampen wel twee spelers gaat verliezen! Tja… De samensmelting komt er niet voor niets aan!

Beide onderdelen van de proef zijn fysiek aangelegd, maar twee deelnemers hebben een meer mentale rol. Esmee voor kamp Zuid en Vanessa van kamp Noord hebben de taak van coach opgelegd gekregen. Zij zijn weliswaar veilig voor de eilandraad, maar moeten hun teamgenoten op het juiste moment inzetten. Iedere speler mag namelijk maar 1 keer ingezet worden, dus er moet slim gekozen worden. En de onderdelen? Dat zijn worstelen en boogschieten. Lekker dystopisch.

Als het introliedje met wel erg charmante video-opname van de deelnemers is afgelopen, wordt er ingezoomd op de worstelring, waar de strijd zal beginnen. Na het opgooien van een muntje wordt besloten dat Kamp Noord een eerste kandidaat naar voren mag schuiven die in de modder moet worstelen. Vanessa heeft er moeite mee iemand aan te wijzen.

‘Ik ga wel eerst,’ zegt Joost stoer. Als enige man in hun team vindt hij het niet meer dan logisch dat hij de spits af zal bijten. De presentator richt zich tot Kamp Zuid en zegt dat zij snel een keuze moeten maken.

‘Kies mij!’ stelt Joanne voor, ze staat in een strijdlustige houding en kijkt van Esmee – hun coach – naar Joost, die met enige onzekerheid met blote voeten in de cirkel van modder gaat staan.

‘Maar we hebben jou nodig tegen Anneke of Patricia,’ zegt Esmee. ‘Die zijn namelijk ook echt beresterk geloof ik!’

‘Mee eens,’ zegt Katja. ‘Zal ik anders gaan?’

‘Ik wil ook wel, dan doen we man tegen man!’ stelt Daan voor, die ergens een beetje bang is dat hij tegen een meisje moet en daarvan verliest.

‘Laat Daan inderdaad maar gaan,’ vind ook Emmy. En zodoende glibbert Daan naar het midden.

‘Ok heren, de regels zijn duidelijk. Werk je tegenstander buiten de ring, en je wint!’ de ring is aangegeven met een lijn van witte kalk. Niet te missen. De jongens gaan klaarstaan en stappen een beetje heen en weer om te wennen aan de kleiachtige modder. Dit is heel anders dan het strandzand waar ze al een tijdje in vertoeven! De koele klei wordt door hun tenen geperst en vormt een aangename verkoeling.

Als het startsein wordt gegeven beginnen de jongens een beetje onzeker om elkaar heen te draaien. Ze durven beide niet meteen tot aanval over te gaan, bang om van elkaar te verliezen (mannen). Uiteindelijk durft Joost het door het enthousiaste gejuich van zijn team toch aan. Daan is daar zo door geschrokken dat hij net te laat in actie komt en uiteindelijk op z’n kont buiten de lijn terecht komt. Kamp Zuid laat een verloren ‘ahwww’ horen. Tijd voor de volgende deelnemers.

‘AH KAK’ schreeuw Lilian, terwijl ze naar haar voet grijpt omdat ze in een schelpje is gaan staan. Ze bukt daarmee en ontwijkt daar – heel onbewust – Sanne mee, die met een soort bullrush op haar af kwam sprinten. Sanne moet uitwijken door Lilian’s actie, struikelt en schiet zo over de lijn, waar ze face first in de modder terecht komt. Het staat 1-1.

Dan Joany tegen Katja. Dit is best wel een spannende strijd. Katja lijkt Joany onderschat te hebben, want stiekem is Joany behoorlijk sterk door al dat getil met zware boeken. Ze duwen en trekken aan elkaar en uiteindelijk staat Katja nog maar met één teen binnen de cirkel. Joany niest en van schrik stapt Katja naar achteren. Het staat 2-1 voor Kamp Noord. Hierdoor begint het team steeds harder te juichen.

Dan is het Lieke tegenover Ellis. Lieke speelt een beetje vals (vindt Ellis dan), want ze schopt modder naar Ellis, waardoor ze wordt afgeleid. Dat Lieke daar a la Pokemon ‘mud shot’ bij gilt. Ellis is daardoor zo van haar stuk gebracht dat ze past beseft dat ze verloren heeft als Lieke haar bij haar middel heeft gegeven en onder het gillen van ‘Body slam’ buiten de cirkel op de grond gooit.

Wat zijn dit voor een freaks!? Denkt de presentator terwijl hij toekijkt. De meeste deelnemers gieren namelijk van het lachen door Lieke’s slimme zet. 2-2.

Dan is het tijd voor het duel tussen Anneke en Emmy. Anneke is snel en glipt gemakkelijk tussen Emmy’s armen door, die een stuk slomer is, maar wel meer gewicht heeft om in de strijd te gooien. Het duurt dan ook even voordat Emmy Anneke de ring uit heeft gewerkt. Hijgend keert ze terug naar haar kamp om het stokje over te dragen aan Patricia.

‘Pfff, dit is echt stom!’ roept Joanne. We staan al voor, dit gaan we echt winnen. Ik wilde een episch gevecht waarin mijn overwinning echt de doorslag zou geven.

‘Nou sorry dat ik won hoor,’ roept Emmy die een slok water neemt.

‘Ga eerst nou maar die ring in,’ roept Esmee met een geïrriteerd gezicht. Zo meteen verliezen ze nog en dan… en dan!

Patricia is echter niet geïntimideerd door Joanne’s grootspraak en stapt zelfverzekerd de omgeploegde modderpoel in. Toch wint Joanne. Ze slaat simpelweg haar armen om Patricia heen en draagt haar de lijn over. Zelfs Patricia gespartel maakte niks uit voor Joanne.

‘Kamp Zuid wint de eerste opdracht! Dat betekent dat jullie naar de eilandraad zullen moeten voor deze proef, Kamp Noord. Nu is het tijd voor het boogschieten, dus kom allemaal maar mee!’

Ook hier zijn de regels ongeveer hetzelfde. De kampen strijden tegen elkaar en degene die met drie pijlen de meeste punten weet te verdienen wint.

Voor Kamp Zuid gaat Emmy als eerste, voor Kamp Noord is dat Ellis. Je ziet duidelijk dat – door de inspanning van het worstelen – Emmy’s armen trillen van de spanning die achter de boog zit. Ellis schiet als eerste en zingt ‘let it go’ terwijl de pijl zich in het bord boord. Emmy’s pijl schiet daarna weg en komt veel dichter bij het midden. Uiteindelijk wint Emmy.

Patricia blijkt een echte amazone te zijn, want zij wint van Lieke. Lilian en Joost zijn de volgende die tegen elkaar strijden.

‘Ik weet echt niet hoe dit moet, hoor’ klaagt Lilian. Pardoes schiet ze een pijl in de roos, wat Joost echt niet kan overtreffen. Maar Joany maakt het weer gelijk als ze tegen Joanne schiet. Er zijn nog twee spelers bij elk kamp over. Sanne en Anneke en Joanne en Daan. Daan wint van Sanne en Joanne verliest van Anneke. En dus eindigt de wedstrijd gelijk.

‘Wat nu?’ roept Vanessa, die de score goed heeft bijgehouden.

‘Nu zal er nog een wedstrijd plaatsvinden,’ verteld de presentator. ‘Kies dus je beste schutters!’

Meteen schuift Kamp Noord Patricia naar voren, die een erg zuiver schot heeft. Vanessa weet zeker dat Patricia hun kamp naar overwinning kan helpen. Kamp Zuid twijfelt tussen Lilian en Emmy. Uiteindelijk is het Lilians’ beginnersgeluk die men meer vertrouwd dan Emmy’s gebrek aan dieptezicht en dus stapt Lilian naar voren.

Patricia schiet meteen erg goed en Lilian loopt een beetje te stuntelen met de boog. Tja.. Het beginnersgeluk was dus van korte duur…

‘Kamp Noord wint deze proef, dus Kamp Zuid gaat voor deze test naar de eilandraad. Beide teams verliezen dus een kampgenoot.’

Meteen worden de kampen naar een stemlocatie gebracht, waar ze hun stem moeten gaan uitbrengen op degene die hun kamp moet verlaten. Esmee en Vanessa zijn veilig.


web polls

 


polls

Tags:

Divider

10 responses to “Expeditie Boekblogginson #15

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.