Er is er een jarig.. Hoera.. Hoera…. WIN: Geek girl #2!

Geplaatst op 8 juli 2014 door Emmy in Winactie / 36 Comments

fijneverjaardag

24 jaar geleden vond ik het levenslicht (wat klinkt dat lekker dramatisch) en dat moet natuurlijk gevierd worden. 24 jaar oud en 200 bloglovin’ volgers… Dat vond ik een goede reden om een feestje te vieren. Daarom heb ik samen met uitgeverij Gottmer een leuke winactie voor jullie opgezet.

Ik mag een exemplaar van Geek girl 2: blundert door weggeven! Is dat niet tof? Hier kan je teruglezen wat ik van dat boek vond. Lekker geeky zijn past wel goed bij deze blog, denk ik zo. Dit is dan ook het perfecte boek voor mijn verjaardag!

Want Harriet Manners weet best veel. Zo weet ze dat een gemiddeld mens 100 kilo per jaar eet, al doet haar zwangere stiefmoeder hard haar best hier overheen te gaan. Maar wat Harriet níét weet is wat haar rol binnen het gezin wordt als de baby er straks is. Een modellenklus in Japan is dé kans om er tussenuit te glippen. Zal Geek Girl haar draai vinden aan de andere kant van de wereld?

Hoe maak jij nou kans op dit hilarische boek? Nou, dat is gelukkig niet zo heel erg moeilijk!

→ Volg mij via bloglovin’ en like dit bericht. ♥

→ Laat een reactie achter met daarin een leuk weetje a la Harriet Manners!

→ Voor extra kans: deel dit bericht op social media en Tag mij in het bericht!

Je mag natuurlijk ook een liedje zingen, deze uploaden naar youtube en naar me toe sturen. Heus wel. Want ik ben natuurlijk wel jarig.

Je kunt meedoen tot en met  zondag 20 juli. Daarna maak ik de winnaar bekend. Ik wil Gottmer graag bedanken voor het sponsoren van de winactie! 

Tags: ,

Divider

36 responses to “Er is er een jarig.. Hoera.. Hoera…. WIN: Geek girl #2!

 1. Gefeliciteerd! Ik doe graag mee om dit boek te winnen!

  Mijn weetje à la Harriet Manners: wist je dat de snelheid van het licht groter is dan de snelheid van geluid waardoor we eerst bliksem zien en dan pas donder horen?

  Wellicht dat velen dit wel al wisten 😉

  Ik volg je op Bloglovin en Twitter, heb het bericht geliked en zal het nu nog eens delen op Twitter!

 2. Gefeliciteeerd Emmy! Een hele fijne dag gewenst. 🙂
  En wat een superleuke winactie! Ik heb laatste Geek Girl 1 in het Engels gelezen, dus ik heb dit boek eigenlijk gewoon nodig, haha. Ik volgde je al op Bloglovin’ en ik zal het ook even delen op Twitter! En hierbij mijn leuke weetjes:

  – De snelheid van de lucht bij een nies kan theoretisch oplopen tot 165 km/h.
  – In North Carolina is het verboden om vals te zingen (ik ga dus ook geen liedje voor je zingen, dadelijk krijg ik de politie van North Carolina op me af en dat wil je niet op je geweten hebben, haha).
  – Een kakkerlak kan 9 dagen leven zonder hoofd.

 3. Winnie

  First of all: HAPPPYYY BIRTHDAAAAYYYYYY 😀
  Hopelijk krijg je een paar leuke cadeautjes (BOEKENNN!!!) en taartjes ofcourse!

  Mijn weetje: Wist je dat olifanten de enige dieren zijn, die niet kunnen springen?
  Als olifantenlover moest ik dit even delen natuurlijk 😉

  Maak er een leuke dag van!

 4. Jeeej! Gefeliciteerd Emmy! xD

  Mijn weetje: Wist je dat de olifant het enige zoogdier te wereld is dat niet kan springen? (Jawel, ik groep 5 deed ik mijn spreekbeurt over de olifant;))

 5. Allereest; Gefeliciteerd met je verjaardag 😀 En met de 200 Bloglovin’ volgers natuurlijk ^^

  Ik doe erg graag mee aan deze actie 😀 En speciaal voor jou, een weetje over roodharigen; Wist je dat mensen met rood haar minder snel pijn voelen? Dit is wetenschappelijk bewezen :3

  Ik volgde je al via Bloglovin’ ofcourse en ik heb ook even geliked. Ook ga ik nog even delen op Social Media!

 6. GEFELICITEERD EMMY! Hoop vandaag nog mijn filmpje te kunnen uploaden! 😉

  Ik hoop dat je heeeel veel boeken krijgt!!

  Mijn weetje:
  Wist je dat als je aan het afvallen bent maar veel tabasco op je eten kan doen? Of als je verkouden bent pittige dingen op je eten moet gaan gooien? Of als je spierpijn hebt pepers op je eten moet strooien? Dat is wetenschappelijk bewezen. Ik snap het ook niet xD

  Ik ga het zo even delen op Twitter etc. Filmpje komt eraan! 😉

 7. Gefeliciteerd!
  Ik doe ook niet mee (heb nog zoveel teveel te lezen 😉 ), maar wilde toch even feliciteren en zow. Want yayyyyyy jij bent jarig!

 8. Manon

  Gefeliciteerd!

  Hmm een feitje…

  Wist je dat er maar 4 soorten ongevleugelde insecten zijn? (althans dat was toen ik er een spreekbeurt over deed, in groep 8) 😛

  En nu kan ik t niet laten een oud werkstuk over de hersenen erbij te pakken…Dus…

  Wist je dat: Je hersenen 20% gebruiken van al je energie?
  Of dat er per minuut 750 ml bloed door je brein stroomt?
  En dat als je je hersenen doormidden hakt de twee helften zich gaan gedragen als twee verschillende personen?
  Je hersenen zelf niks kunnen voelen?
  En ze voor 80% uit water bestaan?
  Of dat pijnsignalen zich met verschillende snelheden verplaatsen? (prik in je huid met 29,9 m/s en een zeurende pijn met 1.98 m/s)
  Oh en je hebt zenuwcellen van 1 mm grootte, maar ook van 1 meter. 😛

  Genoeg feitjes? 😛

 9. Gefeliciteerd Emmy!!!

  Wist je dat de aardappel, de tomaat, de paprika en tabak tot dezelfde familie behoren? Ze behoren allemaal tot de nachtschadefamilie. En nu ik toch zo lekker opdreef ben wist je dat augurken eigenlijke kleine komkommers zijn, maar augurken heten omdat ze in het zuur zitten? Al mag de augurk niet naar komkommers smaken…. Beetje vaag maar oké. 🙂

  Ik hoop dat je een fijne dag mag hebben. 🙂

 10. Anita Gussinklo

  gefeliciteerd met je verjaardag.
  Wist je dat als je een goudvis in een donkere kamer opsluit, hij wit wordt?
  Ik wens je nog een fijne dag

 11. Ik had je al gefeliciteerd maar bij deze nog maar een keertje. Een mens kan natuurlijk nooit genoeg worden gefeliciteerd 😛

  Mijn weetje:
  In Logan County, Colorado is het illegaal voor een man om een slapende vrouw te kussen. Geen romantische-goedemorgen-lieverd-zoen dus.

 12. Gefeliciteerd Emmy!!
  En wat een superleuke winactie 🙂 Als Disneyfan even een weetje over Walt Disney: de oorspronkelijke naam van The Lion King was “King of the Jungle”. Maar toen de makers erachter kwamen dat leeuwen niet in de jungle leven maar op de savanne, verzonnen ze een andere titel.
  Geniet nog van je verjaardag! 🙂

 13. Thyrze

  HAPPY BDAAAY TOOO YOUUU.

  Ghehe, ik vind het leuk om weetjes op te zoeken 😛
  Wist je dat:
  – Een giraffe evenveel nekwervels heeft als een mens?
  – Het giftigste dier op aarde een kikkertje van 1 gram is?
  – Er 336 kuiltjes zitten in een golfbal? (jaja, dat heb je altijd al willen weten ^^)
  – Er gemiddeld 100 mensen per jaar stikken in een balpen?
  – Het oog van een struisvogel groter is dan zijn hersens?

 14. Monica

  Happy birthday Emmy!

  Wist je dat als er een vliegtuig of iets dergelijks over een groep pinguins heen vliegt, ze omhoog kijken en dan omvallen! XD

  Vond dit weetje toevallig op een site maar het is echt waar, mijn ouders hebben dat eens op zo’n excursie vakantie gezien! Echt heel grappig om eens op YouTube te kijken! Pinguïns hebben een onhandig postuur om andere bewegingen te maken dan waggelen en glijden, waardoor ze plomp omvallen. 😛

  Hope you get lots of books X

 15. Gwen Michielsen

  Nog gefeliciteerd! Wist je dat er 525600 seconden in een jaar zijn, maar dat we er zo’n 175200 per jaar gebruiken om te slapen? (En ja dat wist ik nu toevallig vanbuiten…)

 16. Tessa

  Ohja ik wilde hier nog aan meedoen!!! Nog gefeliciteerd al is dit nu aan de erg late kant 😉
  Hier mijn 2 leukste weetjes:

  Wist je dat je voet( de zijde van de grote teen) even groot is als je onderarm? (van elleboog tot aan de hand) ( ook een leuk weetje is dat bijna iedereen gaat controleren of het klopt xD, het makkelijkst is je linker arm tegen je rechtervoet te leggen of andersom.. :p)

  Wist je dat Abibliophobia de angst is om zonder nog te lezen boeken te komen zitten..
  Iets waar volgens mij toch wel veel boekbloggers en hun volgers een beetje last van hebben 😉

  Veel leesplezier met cohf vandaag!! Ben benieuwd naar je recensie! Ben zelf aan het wachten op de vertaling :p

  Groetjes Tessa

 17. Baseballlover

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag Emmy! Wel gigantisch laat met feliciteren, maar beter laat dan helemaal niet. Hopelijk heb je een fijne en mooie dag gehad en je echt een feestvarken gevoeld!
  Hier een paar (geeky) weetjes;

  Gekko; Wist je dat als je een volwassen Gekko onverwacht oppakt, hij net als een stinkdier een vieze lucht kan verspreiden om je af te schrikken?
  Egel; Wist je dat egels ziek worden van melk? (Dus géén melk voor ze neerzetten!)
  Eend; Lelijk eendje is maar een uitdrukking, in ieder (lelijk) eendje schuilt een prachtige zwaan! (Geen weetje, maar belangrijk te weten voor iedereen!)
  Kreeft; Wist je dat Levende kreeften niet rood, maar blauw zijn?
  Ysbeer; Wist je dat de huid van een ijsbeer zwart is?

  Plus nog een bonus;
  Wist je dat een uil de enige vogel is die blauw kan onderscheiden van andere kleuren?

  Doei!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.