Dagboek: jurylid, pins en workshops

Geplaatst op 4 maart 2019 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Zo, ondertussen heb ik lekker een weekje vakantie en daar was ik ook wel aan toe. De laatste week voor de vakantie is vaak altijd een beetje rommelig met drukke leerlingen, ‘shit, ik moet dit na de vakantie afhebben’-leerlingen en een heleboel opruimen. Het viel me allemaal mee, wat mede kwam door het mooie weer. Lees je mee?

Maandag

Vandaag geef ik een uurtje bijles en daarna doe ik nog boodschappen en dat soort dingen. Zo fiets ik naar de Action om nog wat spullen te halen voor mijn komende workshops.
In de avond D&D met veel te veel lekkere dingen. OEPS! šŸ™‚

Dinsdag

Vandaag werken en omdat er nog rapportvergaderingen zijn is de school al eerder uitgestorven van de leerlingen. Ik vertrek dus iets eerder en ga richting Veenendaal, waar ik heb beloofd mijn vader te helpen met het genereren van meer waarderingen voor zijn webshop. Mocht je ons willen helpen, wil je dan hier een review achterlaten? https://www.webwinkelkeur.nl/leden/beveiligingscamera.store_1201709.html#rating

Terwijl ik daar zit krijg ik ook een mailtje binnen met daarin de analyse door de redacteur van Supernerd. Ik schrik er best van; in de huidige staat is het nog echt niet voldoende. Vet jammer, want ik was er heel trots op. Ondertussen ben ik van de schrik bekomen en zie ik dit alleen maar als een hulpmiddel om het boek sterker te maken. Ik ben er al druk mee bezig en ik denk alleen maar dat het heel veel beter aan het worden is. Feedback en kritiek is nooit leuk, maar het helpt je echt om beter te worden. Ik zie het nu als iets positiefs dat er een professional naar heeft gekeken. Ik geloof in het verhaal en dat is een fijne drijfkracht.

Afijn. Ik ben nog gezellig met mijn vader, stiefbroertje en stiefmoeder gaan eten en daarna ben ik naar huis gegaan. Het lukte me niet om op de terugreis in een boek te duiken. Helaas.

Woensdag

Mijn dag begint niet fijn. Mijn fiets is kapot en het is te laat om lopend naar het werk te gaan, dus ik haast me naar de bus. Gisteravond heb ik het commentaar van een redacteur op Supernerd gehad en dat vond ik erg pittig. Vandaag zie ik het echter positiever en ik begin vol goede moed met het herschrijven. Gewoon bij het begin. De fundering van het verhaal ligt en nu is het een kwestie van ongeloofwaardigheden wegwerken en andere stukken uit te diepen. Ik denk dat het wel goed komt, maar het gaat wel een grote klus zijn.

Gelukkig is het op werk rustig; het is super mooi weer, dus leerlingen zijn in de pauze lekker buiten, zoals het hoort.

Ik werk lekker door en daarna loop ik naar huis. Thuis begin ik met het maken van magnetische boekenleggers, wat ik al heel lang eens wil doen en het begin is er. Er valt nog veel te verbeteren, maar dat komt vast wel goed.

Rond etenstijd stap ik in de bus naar Rosmalen, waar ik jurylid ben voor de read2me voorleeswedstrijd voor brugklassers. Alle vier de deelnemers zijn steengoed. Rond 9 uur ben ik thuis en doe ik even niks. D&D gaat niet door, maar Rob is er wel heen voor spelletje. Ik zou eerst ook gaan, maar ik moest gewoon even rust hebben.

Wat ook grappig is, is dat wanneer ik op school kom, er al vet veel kinderen op me staan te wachten voor nieuwe boekentips. Daar doe ik het voor, jongens. Heerlijk.

Donderdag

Vandaag besluit ik voor de zekerheid eerst mijn fiets te checken en hoewel Rob hem had gemaakt, doet hij het weer niet. Kak. Dus loop ik weer naar mijn werk. Daar doe ik lekker mijn ding. Ook werd ik aan Supernerd en herschrijf ik het tweede hoofdstuk helemaal. Ik ben weer helemaal enthousiast. Ook levert een jochie wie ik een boek had geleend mijn boek weer in; hij is zo blij. Zo lief.

Rond vier uur ben ik klaar en loop ik naar huis. Thuis repareer ik mijn fiets en doe ik rustig aan.

Vrijdag

Nog maar Ć©Ć©n dagje! Ik werk lekker en de dag vliegt voorbij. Daarna fiets ik naar het zwembad om een uurtje te zwemmen; het is lekker rustig. Een collega is ook aan het zwemmen. Grappig!

Thuis zijn mijn nieuwe pins eindelijk binnen. YAY! Ze zijn zoooo mooi geworden! Ik pak boxen in, maak kaarsen schoon en pak mijn spullen voor morgen. ‘s Avonds bel ik ook nog met de uitgever waar Supernerd nu ligt. We spreken het een en ander door en ik voel me nog steeds erg gemotiveerd om er aan te werken.

Zaterdag

De wekker gaat vandaag om 6 uur, want ik draai vandaag een event in Almere. Ik geef twee workshops en sta er met een standje. Gelukkig is Rob mee om me te helpen.

Hoewel er helaas erg weinig mensen komen, heb ik op zich wel een leuke dag. Ik had natuurlijk graag meer verdiend, maar oke. Volgende keer beter!

Rond 5 uur zijn we weer in Den Bosch en dan moeten we mee met een overvolle bus. Ik vind dat zo verschrikkelijk met Carnaval. Veel mensen hoeven maar 1 halte (GA DAN LOPEN!) en iedereen bemoeid zich moet iedereen. Het is voor mij veel te druk. Ik zet mijn muziek lekker hard aan om een tijdje in mijn eigen bubbel te zitten. Dat helpt enigszins.

In de avond doe ik nog maar weinig, behalve Wie is de Mol kijken. Ik heb geen idee; ze kunnen het allemaal zijn.

Zondag

Boodschappen, een stukje herschrijven (bijna 11k in een paar dagen tijd!) en deze blogpost inplannen. Vanavond gaan we uit eten, dus we moeten op tijd weg.

Gelezen

Vanwege supernerd was het een beetje een gekke week. Ik ben bezig in Opposition, die ik dinsdag meenam in de trein, maar ook nog in Roeien naar de Volenweijck, waar ik al eerder in begon. Wel lees ik op donderdag het boek De dag van Eden uit.

Opposition hoop ik nog uit te lezen voor ik weg moet… Roeien naar de Volenweijck heb ik al uit. Ook heb ik Demon Glass uitgelezen. Ik ben nog bezig in All the crooked Saints en in Vals.

Een beetje onoverzichtelijk: volgende week wordt vast duidelijker. Dan heb ik ook lekker vakantie.

Nieuw!

Ik voeg deze week Ć©Ć©n boek aan mijn verzameling toe. Namelijk De Dysasters, welke ik toegestuurd krijg van Best of YA. Dankjewel!

Blogposts

Komend weekend hebben we Fantasy Fest. Het kan dus zijn dat mijn dagboek later online komt.

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: jurylid, pins en workshops

    • Mijn proces loopt iets anders dan ‘normaal’, dus niet een ja of een nee meteen. Ikzelf heb geen redacteur ingehuurd. Mocht ik verder in het proces zijn, dan ga ik er een blogpost over schrijven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.