Best of YA Academy + WIN

Geplaatst op 24 juli 2015 door Emmy in Winactie / 28 Comments

Boekverfilmingen? De meesten van ons hebben er een beetje een haat/liefdesverhouding mee. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak zat door een boekverfilming ben teleurgesteld. Meestal kwam dit door de torenhoge verwachtingen die ik had. Dit is natuurlijk helemaal niet vreemd, want waar wij lezers ons urenlang in een wereld kunnen onderdompelen, moet een filmmaker de keuze maken om het verhaal om te zetten in zo’n 2 uur film. Hoe graag we het ook zouden willen, niet alles van een boek kan in een film. Uitgeverij van Goor (Best of YA) heeft iets opgezet waarbij jij alles over boekverfilmingen te weten komt. Door middel van workshops maak je uiteindelijk een eigen filmpitch tijdens de eerste Best of YA academy van dit najaar. Hoe vet is dat?! Aan de hand van de succesvolle boekverfilming Boy7 en bijgestaan door echte professionals krijgen deelnemers inzicht in het verfilmproces. Klink echt mega interessant, vind je niet?

Wil jij op 29 augustus ook bezig met de boekverfilming van je favoriete boek? Geef je dan op via promotie@unieboekspectrum.nl o.v.v. Best of YA Academy – EYE. Wil je meer informatie? Dan raad ik je aan deze pagina te bezoeken: KLIKKERDEKLIK EN ACTIE. Schiet wel op, want er is maar plaats voor 30 mensen.. En je gaat naar huis met een mega goodiebag!

Nu ga ik geen kaartjes weggeven voor deze fantastische workshop, maar mag ik in samenwerking van Best of YA wel een super prijzenpakket weggeven waardoor jij volledig voorbereid op de set kunt verschijnen! Je maakt namelijk kans op wel drie boeken!

win

Namelijk Boy7, Password en het nieuwste boek, Virus, van Mirjam Mous. Mooie prijs, niet?!

Hoe maak je kans? Simpel: laat voor 7 augustus in een reactie weten welk boek jij graag zou willen verfilmen en like de facebookpagina van Best of YA. Ik zou het ook heel leuk vinden als je mijn blog zou gaan volgen!

Heel veel succes!

Tags: ,

Divider

28 responses to “Best of YA Academy + WIN

 1. Ik baal echt dat het zo ver weg is, want deze workshop zou ik zoooooo graag doen. Maar ik kan zo ver van tevoren nog zeggen of ik de auto heb of dat ik opgehaald kan worden op jet station ’s avonds :'(

 2. Eline

  Ik zou zo graag Water en Vuur van Victoria Scott willen verfilmen. Ik denk dat dat echt ongelooflijk gaaf kan worden! Een race door de jungle, overleven in de woestijn… En deel twee natuurlijk! Ja, ik zie het al helemaal voor me <3

 3. Ahh The Selection lijkt me gaaf om te verfilmen! Met mezelf en al mijn (blog) vriendinnetjes in de hoofdrol. Te leuk toch? En natuurlijk zou Queen Amberlee gespeeld worden door The Queen of England ?

 4. mi van neer

  Ik zou graag de edelsteentrilogie verfilmd zien, maar dan wel met hollywood-special-effects.
  En ken je de boekenreeks Stravaganza? Dat lijkt me ook wel wat 🙂

 5. nakita

  Ik zou graag pass word willen verfilmen omdat het boek me super leuk lijkt! Jammer genoeg kan ik niet bij de cursussen zijn…

 6. Dominique

  Hoi!!! Wat een super toffe actie wauw! Dit is echt wel een droom dingetje! Ik vind de vraag wel moeilijk, want ik vind eigelijk altijd het boek beter omdat je dan zelf erbij kan bedenken hoe ze eruit zien en waar het plaats vind. En dan zie je de film en dan is meteen al je fantasie weg vind ik. Kijn favo boek is Paper towns, alleen die wordt al verfilmt en ik ben zo benieuwd hoe hij geworden is!!! Ik vind de boeken van Mel Wallis de Vries super spannend en goed, en ik zou Vals dan het liefst verfilmen.

  Ik volg je natuurlijk op bloglovin en twitter en best of YA like ik ook op facebook!

  Liefs, Dominique

 7. Whooo, ik doe mee! Vooral Boy 7 wil ik al heeeeeul lang lezen, want ik heb er onwijs goede dingen over gehoord. Best of YA volg ik, jou ook (duh) en als ik een boek zou kunnen verfilmen, dan zou het de Daughter of Smoke & Bone serie zijn! Al ben ik eigenlijk niet zo’n fan van boekverfilming, want boeken zijn 9/10 keer beter.

 8. Thalita

  Ik zou heel graag De Selectie verfilmt willen. Lekker een makkelijk leuk romantisch verhaal!! Hopelijk natuurlijk alle delen..

 9. Sanne

  Ik zou super graag de Vampirates serie van Justin Somper verfilmd willen zien. De boeken zijn echt top! Momenteel ben ik bezig in het één na laatste boek. Ik geniet met volle teugen van de serie en raad deze ook echt iedereen aan! Zeker lezen :p

 10. Ik zou graag mijn 5 sterrenboeken De wildlingen-Kraaienfluisteraar, The finishet,Vuurdoop en Bianca Mastenbroeks Walvisvaarders in beeld zien. Ik heb genoten tijdens het lezen van deze boeken

 11. De boeken die ik graag verfilmd zou willen zien? Waar moet ik beginnen…? Touching Juliette, Sevenster, De selectie, het rampzalige verhaal van jou en mij, Silber, waar het licht is, gone en natuurlijk lobsters ( die lijkt me zo hilarisch!).

  Helaas kan ik er dan niet bij zijn, hoe graag ik het ook wil, maar na augustus kan ik eindelijk naar leuke events komen :)! Natuurlijk doe ik graag mee!

  Welke boeken zie jij graag verfilmd worden, Emmy?

  • Ha! Goede vraag! Ik kan zelf niet wachten op de verfilming van Queen of the Tearling, en ik zou Poison Study ook heeeeel graag op het witte doek zien!

 12. Charissa

  Heb geen idee of ik er bij kan zijn wil wel graag maar Amsterdam is een uur tot ander half uur rijden voor me. Wacht wel totdat het wat dichterbij is, aangezien Amsterdam stervens duur is met parkeren. Graag doe ik wel mee met de win actie. Boy-7 de film heb ik samen gezien met mijn broertje het is een top film. De boeken die wel verfilmd mogen worden zijn:
  – De Selectie reeks (desnoods alles in 1 film)
  – Suzanne Young de behandeling en de programma
  – De Test, de studie, het examen reeks
  – Het gesticht
  – Michael Grant – Gone reeks en Eve e Adam
  – Virus van Mirjam Mous

  Er zouden van mij nog wel meer verfilmd mogen worden, ik volg je overal.

 13. Naomk

  Hele leuke actie!!
  Ik zou graag het boek ’test’ van Mirjam Mous willen verfilmen. Dat is een spannend boek dat gaat over een jongen waarvan zijn vader ineens verdwenen is.
  Ik hou van young adults!

 14. Ik heb hier even over na moeten denken, sowieso zou ik graag beeld materiaal van de Warrior Cats willen zien, maar ik denk dat die boeken meer tot hun recht zullen komen in een (anime) serie.

  Als het echt om een film gaat zou mijn keuze vallen op de Water en vuur serie van Victoria Scott, omdat ik die serie geweldig vind en ontzettend benieuwd ben hoe ze de wereld en Pandora’s vorm zouden geven.

  Een boek waar ik juist absoluut geen film van zou willen zien is de Touched Juliet serie, omdat ik daar een bepaald beeld bij heb en ik ben bang dat, dat uiteenvalt als ik er een film van zou zien. Bij ieder boek heb ik een bepaald beeld en bij sommige boeken wil ik die graag behouden.

  Ik heb trouwens nog nooit een boek van Mirjam Mous gelezen, ook Boy 7 niet. Ik heb wel de film van Boy 7 gezien en die vond ik erg tof. Ik ben benieuwd wat ik van de boeken ga vinden dus ik hoop dat ik win. 🙂

 15. sabrina

  hmm de boeken die ik graag zou verfilmd willen zien zijn o.a:
  – De kronieken van ulriach de waanzinnige
  – Nightshade
  – De openbaringen van riyria
  – De lillith trilogie
  – Torak en wolf (een oudje maar zo geweldige serie)
  en nog velen meer…
  De eerste 2 virus en boy 7 staan op mijn TBR list en de 2 anderen ken ik nog niet dus ben zeker benieuwd op ik een mogelijke gelukkige zou kunnen worden :d
  en alles volg ik al want jou blog is gewoon geweldig
  groetjes

 16. Oehh, leuk! Ik zou de boekenserie van Rachel Ward (deadline, de chaos) verfilmd willen zien. Ik heb die echt lang geleden gelezen maar het lijkt me zo tof als film haha. Ook een boek dat ik op Wattpad heb gelezen, Within these walls, zou ook wel een goede film kunnen worden. Ik doe mee 🙂

 17. Elke

  Ik zou echt enorm graag Eragon weer verfilmen, en GOED deze keer! Het boek is zó fantastisch en magisch, en ik zou het echt tot leven willen laten komen op het grote scherm! Wie houdt er nou niet van draken? How To Train Your Dragon maar dan met echte mensen! Eragon’s verhaal is underrated en moet weer in de spotlight gezet worden!

 18. Ik heb Boy 7 en Virus al heel lang op mijn TBR lijstje staan maar ik heb ze nog niet… Password lijkt me ook een erg leuk boek maar ik had er nog niet echt iets over gehoord… Ik maak dus graag kans!

 19. raissa

  Ik zou unspeakable van abbie rushton willen verfilmen. Een prachtig boek waarin een meisje na een bepaald ongeluk niet meer durft te praten. Tot ze een meisje ontmoet die zo aardig is dat ze bang is om dit geheim te verklappen.
  Ik zou echt willen weten hoe dit als verfilming eruit zou komen te zien. Het boek is al prachtig dus van de film zou ook iets prachtigs gemaakt moeten worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.