Ben jij een Potterhead + WIN

Geplaatst op 19 december 2015 door Emmy in Boeken Adventskalender 2015, Winactie / 18 Comments

BAK2015_banner

Sinds ik op mijn 9e werd betoverd door de Harry Potter boeken (16 jaar geleden kreeg ik mijn eerste boek) ben ik een echte Potterhead. Van plaatjes zoeken tot een kostuum fixen, van zwerkbal spelen op mijn stepje tot met tranen in mijn ogen in de grote zaal staan met mijn blogmatties.

Voor mij zal Harry Potter altijd staan voor de magie van het lezen, de magie van een andere wereld en bovenal, de magie van vriendschap.

De extra winactie van vandaag heeft dan ook te maken met Harry Potter. Je kan namelijk een Deathly Hallows ketting winnen.

Foto 21-11-15 17 11 54

Deze zilverkleurige ketting heb ik voor jullie op de kop getikt en smeekt om een nieuwe eigenaar. Als je mee wilt doen, heb je tot en met 26 december de tijd om mij ervan te overtuigen dat jij een ware potterhead bent en dat je die ketting nodig hebt.

Heel veel succes!

Tags: ,

Divider

18 responses to “Ben jij een Potterhead + WIN

 1. Tamara TS

  Ik ben absoluut een Potterhead. Ik ben gesorteerd bij Zwadderich, heb een Zwadderich tas, een Zweinstein trui en t-shirt en dat zijn mijn favoriete spulletjes, ook al is mijn man er niet zo van gecharmeerd. Ik sla de films geen enkele keer over, ben regelmatig op Pottermore te vinden en heb zowel de boeken als de e-books, zodat ik ze altijd overal kan lezen. Mijn grootste wens is om ooit naar The Wizarding world in Orlando te gaan. Op de dagen dat de boeken uitkwamen om middernacht, zat ik al ruim op tijd voor de boekenwinkel voor de Engelse variant en ik ging pas slapen als ik het boek uit had, bang dat ik anders al ergens spoilers zou tegenkomen. Ik heb mijn broertje weten over te halen om geen verjaardagscadeau van me te krijgen voor zijn 30e verjaardag, maar een uitje naar Fantastic Beasts. Ik ben niet alleen een HP fan, maar lees ook nog de reeks JP. Tussen het uitkomen van de films en de boeken was ik dagelijks te vinden op dreuzels.com, op zoek naar informatie.

  Ik kan nog wel even doorgaan… 😉 Hoe dan ook, ik zou ontzettend happy worden van deze Deathly Hallows ketting. Nu maar heel hard hopen…

 2. Isabelle

  Een ware potterhead, tsja terwijl ik dit schrijf zit ik in mijn Harry Potter trainingsbroek, mijn boeken vallen zelfs uit elkaar van het lezen en herlezen en ook op mijn ereader staan alle boeken zodat ik ze op elk willekeurig moment kan lezen. Afgelopen jaar in Engeland naar de studio’s geweest, wat was dat fantastisch! Vorige week heb ik magnetic bookmarks van Harry, Hermelien, en Ron gekocht. En elke potterhead is een instant friend!

 3. Anne Magendans

  Al sinds ik 6 was keek ik Harry Potter echter toen ik 10 was las ik de boeken en wow ik hou ervan toen ik buiten speelde met mijn vrienden pakte ik de bezemsteel en een tak en deed ik alsof ik door de lucht zweefde ik sprak de spreuken uit en ik wensde dat ik echt op hogwarts zat elk jaar weer kijk ik de Harry Potter marathon met vrienden toen de laatste film Deathly hallows kwam moest ik wel een traantje laten en nu las ik dat er nog een laatste film kwam over Harry zn zoon ik ben zo hyped ik kreeg van mn moeder laatst een hogwarts sweater en ik draag hem echt vaak ik zou deze ketting graag willen winnen om mn sweater te wensen dankjewel voor deze kans ik ben een echte potterhead met of zonder de ketting i will always be a potterhead 😉

 4. Ik begon Harry Potter te lezen toen ik een jaar of zes of zeven was. Ik had een wereld nodig waar ik mijzelf in onder kon dompelen en J.K. Rowling kwam met het antwoord. Zij bracht magie in mijn leven. Toen ik 10 was kreeg ik een puppy en zijn naam was Hagrid, niemand had er iets over te zeggen :’) Ik weet nog toen ik 11 was dat ik heel kwaad was dat ik geen uil had gekregen, haha! Ik had namelijk een flinke fantasie en ik hoopte er vurig op dat Zweinstein echt was. Maar helaas nee. Stiekem hoop ik er nog steeds op en dat mijn brief misschien ergens verdwaald is geraakt. Balen joh. Maar J.K. Rowlings woorden waren voor mij een troost in de wereld en ik verslond de boeken meteen nadat ze uitkwamen. Ik heb zelfs ‘Mischief Managed’ op mijn voet getattoeerd, met hondenpootjes er naast :’) Eerlijk gezegd heb ik dit niet laten zetten voor mijn liefde voor Harry Potter, maar het paste in het gehele thema! En er komt weer een nieuwe film! Ik kan niet wachten om die te zien, yesss!

 5. Hier ook een echte Potterhead and PROUD!Gesorteerd door Pottermore in Hufflepuff, maar voordat die website bestond, vond ik mezelf daar goed passen. Ik was denk ik 9 jaar toen ik voor het eerst Harry Potter tegen kwam. Dit was voor mij de eerste film. Daarna volgde de boeken. En langzaam werd ik de magische wereld van Harry ingetrokken. Plaatjes zoeken, op internet naar info over de boeken en films zoeken, en zo gave websites en forums vinden. bordspellen, kostuums maken, delen van het verhaal na spelen in toneelstukken voor school, maar ook een keer voor een open podium. Toen ik wat ouder werd en de bioscoop hier ook midnight premières ging organiseren ging ik daar maar al te graag naar toe.
  Wat toch wel het gaafste wat ik heb gedaan wat met Harry Potter te maken heeft is dat ik op een thema reis ben geweest met een jongere vakantie. Het was zo spannend en toch ook wel een beetje eng om voor het eerst alleen (met een groep) op vakantie te gaan. Maar ook zo mooi, naast dat het thema compleet Harry Potter was, was de omgeving en de locaties in Engeland prachtig. Iets wat ik nooit zal vergeten.
  Vaak hoor ik van familie of vrienden/kennissen: ben jij nog steeds Harry Potter fan? JA, en dat zal denk ik (hoop ik) ook niet over gaan, is dan mijn antwoord.

  Nu ik wat ouder ben, blijft het iets moois, iets veiligs, een plek, door middel van de boeken (die al hoe vaak herlezen zijn) of de films (al tig keer gezien), waar ik naar toe kan “vluchten” als ik verdrietig ben, me niet fijn voel, maar ook als ik blij ben. Even een andere plek/wereld.
  En draag ik met trots mijn Hogwarst shirt.

 6. Cynthia Wijmans

  Ik een Potterhead? Neeuhhh *zei ze sarcastisch terwijl de boeken binnen handbereik liggen* ik was 8 toen ik deel 1 in handen kreeg en het gevoel wat je krijgt als je je in de magische wereld van Harry begeeft is onbeschrijfelijk. Ik ben opgegroeid met Harry, Ron en Hermelien. Mijn boeken vallen bijna uit elkaar door de hoeveelheid dat ik ze heb gelezen, de dvd’s zijn grijs gedraaid. Ik ben een trotse Griffoendor met Ravenklauw trekjes. Heb alle Hp spellen ondertussen op de kop weten te tikken en heb een paar maanden geleden mijn deathly Hallows Tattoo laten bijwerken zodat die perfect zou zijn.

  Mijn vrienden noemen me ook wel de Harry Potter encyclopedie. Omdat ik ALLES weet. Elke naam van alle dooddoeners en orde leden etc. Harry Potter (of Liever J.K. Rowling) heeft mij een magische jeugd gegeven en bij Harry Potter is mijn liefde voor lezen begonnen. Dankzij mijn verslaving aan HP heb ik mijn beste vriendin leren kennen en zijn we al 14,5 jaar zo close als the golden trio. Ook heb ik veel meer van mijn geweldige groep idioten leren kennen dankzij onze gezamelijke liefde voor HP.

  Om het kort samen te vatten: Harry Potter heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Een professionele zwaar doorgedraaide prettig gestoorde fanwomen die nog steeds zichzelf leeg huilt bij Harry Potter and the deathly Hallows.

  Xx.

 7. Jet

  Toen mijn ouders voorstelden m me een HP boek te geven, zo’n vier jaar geleden, zei ik dat het saaie boeken waren. Maar vanaf bladzijde 1 was ik al betoverd.
  Sindsdien heb ik de boeken nog drie keer gelezen, ook in het Engels, en het blijft gewoon magisch! Als ik niet eet wat ik wil lezen, pak ik Harry Potter erbij. Als ik een book hangover heb waardoor ik even geen nieuwe boeken wil lezen, pak ik Harry Potter erbij.
  En als ik me verveel op school, “doodle” ik in mijn schrift. Dus mijn schrift staat vol met…. Ja hoor, het Deathly Hallows teken!!! Daarom past de ketting ook nog eens perfect bij mij! :’D

 8. Om eerlijk te zijn geloof ik niet helemaal dat de ene fan meer Potterhead is dan de ander. Als je het mij vraagt is iedereen die de boeken, OF films, leuk vindt gewoon een Potterhead. Natuurlijk zitten er veel meer details in de boeken, maar er zijn zo veel mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen, of op andere manieren de boeken niet kunnen bemachtigen. Zouden zij dan geen Potterheads zijn? Nah, ik vind van niet. Het ligt er ook niet aan hoe vaak je de films zag of de boeken las. Sommige mensen lezen Harry Potter elk jaar wel een keer, anderen lezen het een keer en nooit meer. En in mijn ogen is dat ook allebei een teken van een ware Potterhead zijn. Boeken herlezen of films herkijken is nou eenmaal niet zo geweldig als de eerste keer, en misschien willen ze de magie van die keer wel niet verpesten. En of je nou fan van het eerste kwartier bent, of pas begon toen alle boeken/films uitwaren ligt voor mijn gevoel niet eens aan jezelf, maar bijvoorbeeld aan hoe oud je bent, of hoe je bent opgevoed. Dus, dan blijft de vraag staan, hoe kan ik aantonen dat ik een ware Potterhead ben, als voor mij al die dingen hierboven er eigenlijk niet toe doen? Daar heb ik echt even over na moeten denken. Uiteindelijk kwam ik uit op de reden dat ik zo ontzettend fan ben geworden. Ik weet het nog zo goed. Ik was zeven, zat in groep drie, en kon al veel beter lezen dan mijn klasgenootjes. Ik mocht echter niet boeken lezen die niet voor groep 3 bedoeld waren, omdat ze “niet geschikt voor me waren” en mogelijk “schade konden aanrichten”. Mijn ouders zijn naar de school gegaan en hebben ervoor gepleit dat ik toch alles mocht lezen wat ik wilde. Eindelijk mocht dat. Raad eens welke boeken ik als eerste pakte? Mijn vader had het altijd over de Harry Potter boeken, dus ik moest het lezen. Op het prikbord beneden hing een promotie foto van de eerste film, maar die mocht ik niet bekijken van mijn vader omdat ik dan al een beeld zou krijgen van de personages en ze niet zelf zou vormen. Dus natuurlijk sloop ik midden in de nacht uit bed om toch te gaan kijken. Ik las alle boeken in sneltrein vaart uit, maar de films gingen een stuk minder snel. Dat kwam omdat ik ze samen met mijn vader keek. Hij had nog geen van de films gezien, maar gewacht tot een van zijn kinderen oud genoeg was om ze samen te kijken. Tot op de dag van vandaag ontroerd me dat, dat hij dat met mij wilde doen. En door dit alles, denk ik, is mijn obsessie ontstaan.

  Ik geloof niet dat de ene Potterhead meer een Potterhead is dan de ander. Ik geloof dat iedereen die Harry Potter leuk vindt, de titel Potterhead mag dragen. Voor mij is Harry Potter belangrijk omdat het echt een belangrijk stuk van de band tussen mij en mijn vader is geweest, en dat wordt mij nooit meer afgenomen. Hierdoor zou ik de ketting graag willen hebben. Niet omdat ik de grootste fan ben, of omdat ik het meer verdien dan een ander. Simpelweg omdat Harry Potter belangrijk is voor me. En meer zou ik ook niet kunnen antwoorden, vind ik, want meer is een Potterhead zijn ook niet.

 9. Marina Boudewijn

  Een Harry Potter fan ben ik zeker. Naast de 12 t-shirts die ik heb, heb ik ook alle boeken 2 keer (verschillende covers), heb ik alle spellen die er zijn, Harry Potter LEGO en zelfs Harry Potter funko pops: schattige ‘poppetjes’ van diverse karakters uit Harry Potter. Ik hou van Harry Potter. Ik volg de acteurs op de voet, ik bekijk iedere film waar ze in spelen naast de Harry Potter films, ik weet en ken elk nieuwtje. In mijn omgeving worden ze er gek van. Een weekendje Londen kan namelijk niet bezocht worden zonder de studio’s van Harry Potter te bezoeken, ook al ben ik er al 3 x geweest. Ik adem Harry Potter!

 10. nakita

  Ik ben een potterhead, omdat ik dol ben op de film, de boeken en alles er om heen! Harry potter betekend een geweldige wereld en I love it!

 11. X.

  Woah, ik kom hier zomaar toevallig terecht. Maar ik ben zeker een Potterhead, :3
  Ik draag de magie niet uit, maar ik houd het voor mezelf. Tuurlijk weten vrienden wel dat ik gek ben van Harry Potter, of eigenlijk.. Ron. Ik heb geen kledingkasten vol met shirtjes of truien, maar ik zwijmel wel weg bij het zien van al de merchandise. 🙂 De films kijk ik zo vaak het maar kan en van de boeken heb ik nog lang geen genoeg. In mijn gedachten vertrok ik ook dit jaar opnieuw naar Hogwarts voor een magisch nieuw jaar.

 12. JJ

  Ik ben echt een superrrrr grote Potterhead, ik heb de boeken 4 keer in het Engels en dan ook nog eens de Nederlandse edities. Onlangs heb ik de nieuwe kleurboek gekocht en de illustrated edition ( alleen heeft mijn zus die nu ingepikt, dus heb ik nu de kleurboek verstopt ). Ik ben 3 keer naar Uk geweest voor de Harry Potter tour, samen met mijn zus. En ik ben van plan om dit jaar weer te gaan, als mijn moeder het toestaat tenminste- mijn examens gaan volgens haar voor….
  Ook maak ik super vaak Harry Potter fanart, kijk de films elke keer op nieuw en heb de boeken nu inmiddels al zo zo zo vaak gelezen, maar ik krijg er maar geen genoeg van. Ik heb heel veel Harry Potter merch, maar deze ketting heb ik niet, waarom weet ik niet echt. Waarschijnlijk omdat ik welke keer tegen mezelf zei “Aah joh die koop je de volgende keer wel!” Alleen komt “de volgende keer” dus waarschijnlijk niet, want ja, er komen zoveel leuke dingen uit.
  Ik zou deze ketting echt super graag willen!! ^^

 13. merel

  Ik wordt altijd uitgelachen om mijn harry potter fan girl dingetjes. Meerdere shirt, sokken etcetera en het liefst matchend met elkaar en tegelijk gedragen. Ik heb de boeken al 100 x gelezen en dat is het eerste wat ik inpakte toen ik verhuisde. De harry potter boeken herrineren mij ook aan mijn oma die me altijd boeken gaf maar voor het schenken van mijn harry potter boeken ben ik haar het meest dankbaar.

 14. Ik heb misschien geen merchandising, maar dat betekent niet dat ik geen Potterhead ben. Ook ik was negen toen ik voor het eerst een Harry Potter boek in handen kreeg in de plaatselijke bibliotheek. De eerste twee delen waren uit en op aanraden van de bibliothecaresse besloot ik de boeken mee naar huis te nemen, ondanks het feit dat de covers mij als negenjarige niet echt aanspraken. Vanaf dat moment in Harry Potter een rode draad door mijn leven geweest. Ieder jaar ging ik trouw ’s nachts naar de boekhandel om het nieuwe boek te kopen en bij iedere film stond ik met de hele familie vooraan (om achteraf de hele film aan mijn vader uit te leggen omdat hij er niets van begreep).
  Daarnaast heb ik minstens 5 jaar van mijn jeugd *haha* doorgebracht op het Harry Potter forum Dreuzels – dat was echt een mooie tijd! Verhalen schrijven, lessen geven, lessen maken, toekomst voorspellen, zwerkbal spelen etc.
  Ondertussen ben ik 25 jaar en nog altijd een Potterhead. Ik probeer ieder jaar de hele serie te herlezen, de films te kijken en heb altijd een passende Harry Potter Quote paraat. Voor mij uit mijn fandom zich niet in merchandising (ik heb trouwens wel een HP-sleutelhanger^^), maar in het gevoel dat ik bij de serie heb. Toch zou ik heel graag deze ketting winnen om dat speciale Harry Potter gevoel wat meer naar de rest van de wereld te kunnen uitstralen 😀

 15. Wilma

  Uhh tja ik niet , maar jongste dochter wel . Die zie je niet zonder de bekende sjaal om . HP Pyjama draagt ze elke nacht , en wacht totdat hij weer uit de droger komt . Haar zomersetje is eigenlijk te klein maar draagt ze ’s nachts ook nog haha .Boeken , films liefst in het Engels probeert ze eigenlijk overal te pakken te krijgen .Wat dat betreft is FB ideaal want daar zijn veel koopjeshoeken te vinden 😉

 16. Kim Milkyway

  Ik kan nu een heel verhaal neer kalken over dat ik de grootste Potterhead ben, vroeger mijn kamer vol posters had hangen en de boeken en films al 10.000 keer heb gelezen/gekeken, maar dan zou ik liegen. Dat zou tegenover de rest niet eerlijk zijn, maar toch wil ik een kans je wagen voor de ketting.

  Ik heb Harry Potter heel erg lang verafschuwd zonder dat ik er ook maar iets van gelezen of gezien had. Dat kwam voornamelijk door de hype denk ik.. Ik was een jaar of 9/10 dat de boeken populair werden in Nederland. De meeste mensen vonden het geweldig waaronder ook kinderen waardoor ik gepest werd. Als ik daar doorheen geprikt had weet ik zeker dat ik het toen al geweldig had gevonden.
  Vorig jaar september kwam ik na jaren amper gelezen te hebben terug in boekenland. Mijn toenmalige vriend liep in die tijd stage bij het hoofdkantoor van het boekenfestijn en haalde me over om eens naar een open dag te gaan (dat is eigenlijk gewoon een boekenfestijn in het hoofdkantoor) en daarna naar een echt boekenfestijn. Daar zag ik hoeveel ik de laatste jaren gemist had. Ik dwaal een beetje af merk ik.. Doordat ik weer ging lezen kwam ik de boeken van Harry Potter weer tegen en besloot ik het toch maar eens te proberen en na een aantal regels zat ik er helemaal in! Als je de boeken leest lijkt het net alsof je in een film rond loopt. Het word zo prachtig vertelt. De films heb ik inmiddels allemaal gezien, maar de boeken moet ik nog meer verder. Zodra al mijn boeken op de boekenplank kunnen staan ga ik eerst weer verder met Harry Potter. (Als ik nu naar ze op zoek ga vallen al mijn dozen om en dan is het huilie).

  Dit was Harry Potter geschiedenis, Maar nu is natuurlijk de vraag: waarom wil Kim die ketting hebben? Ik wil de Deadly Hollow ketting hebben omdat het nooit te laat is om van een serie te gaan houden. Helaas heb ik nog niets van Harry Potter (behalve de boeken dan) en vind deze ketting echt zo tof! Als ik hem win zal ik hem dragen als een trotse Potterhead.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.