BAK – Win Tolkien’s Sprookjes & Vertellingen

Geplaatst op 22 december 2018 door Emmy in Boeken Adventskalender 2018, Winactie / 35 Comments

Vandaag heb ik een prijs voor jullie die ik mag weggeven namens Thyrze. Zij wilde dit boek namelijk weggeven en hoe tof is het dat ik er via deze weg iemand gelukkig mee kan maken? Onder alle inzendingen wordt een exemplaar van Tolkien’s Sprookjes & Vertellingen weggegeven. Benieuwd hoe je kans maakt? Lees dan verder.

Waar gaat Sprookjes en vertellingen over?

sprookjes en vertellingen

Een betoverende bundel van de auteur van In de ban van de ring, met een inleiding van Tolkienkenner Tom Shippey

Onmisbaar voor de fans van Midden-aarde: Sprookjes en vertellingen geeft een unieke inkijk in de wereld achter In de ban van de ring

Nog nooit verschenen De avonturen van Tom Bombadil, Roverandom, Over sprookjesverhalen, Blad van Klein, Boer Gilles van Ham en De smid van Groot Wolding in één Nederlandstalige bundel

John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973) werd geboren in Bloemfontein, Zuid-Afrika. Hij studeerde Engelse taal en literatuur aan de Universiteit van Oxford, waar hij later hoogleraar werd. In 1937 publiceerde hij zijn fictiedebuut De hobbit, dat de aanzet was tot zijn wereldberoemde magnum opus In de ban van de ring. Ruim zestig jaar later wordt Tolkiens werk nog altijd als zowel het begin als het hoogtepunt van het fantasygenre beschouwd.

In Sprookjes en vertellingen trekt een bonte stoet prinsessen, olifanten, draken, dwergen en trollen voorbij. De bundel bevat naast liedjes over onder meer Tom Bombadil ook de onsterfelijke sprookjes over het hondje Rover, dat door een tovenaar in een speelgoedhond is veranderd; over schilder Klein, die wel bladeren kan schilderen maar geen hele boom; over de smid van Groot Wolding, die alles weet over het feeënrijk; en over de gemoedelijke vetzak boer Gilles, die al zijn sluwheid te hulp moet roepen als een lompe reus zijn land op komt sjokken. Bovendien biedt deze heerlijke verzameling liedjes, sprookjes en legendes ook het beroemde essay Over sprookjesverhalen. Een bundel met betoverend werk voor jong en oud.

Ben jij dol op Tolkien, sprookjes of gewoon mooie verhalen? Dan is dit boek echt wat voor jou! Deelnemen is simpel: laat voor 29 december een reactie achter waarin je mij een boek aanraadt. Vertel ook waarom (en check even of ik het niet al gelezen heb op Goodreads). Een van jullie zal winnen. Succes!

Tags: ,

Divider

35 responses to “BAK – Win Tolkien’s Sprookjes & Vertellingen

 1. Maria

  Gewicht van water van Sarah Crossan.
  Ik las het in sneltreinvaart uit. Het maakte veel indruk en ik bleef er best lang aan terug denken

 2. Danielle

  De ontvoering van Richard Bachman (Stephen King). Hoewel Stephen King voornamelijk bekend is van zijn horrorverhalen, kan hij ook hele ontroerend en mooie verhalen vertellen. De ontvoering is voor mij zo’n boek, ik las het in één ruk uit en zat met tranen in mijn ogen bij het slot. Ik vind het knap hoe hij ervoor zorgt dat je gaat houden van de hoofdpersoon,ondanks het feit dat hij slechte dingen doet. Voor één keer hoopte ik eens dat de ‘slechterik’ zou winnen…

 3. Margot

  Ik raad de trilogie De Verborgen Universiteit van Natalie Koch aan (volgens mij heb je die nog niet gelezen). Wat mij betreft de beste Nederlandse fantasy-serie. Het heeft iets weg van Harry Potter maar dan voor een wat ouder publiek. Super spannend, ik had deel 1 binnen een dag uit. Goede verhaallijn en een hoofdpersoon met wie ik me kon identificeren. Echt een aanrader!

 4. Chantal

  Ik raad Zwemles in een zee van tijd aan van René Oskam. Het is een gedichte bundel. De gedichten zijn geschreven in ‘normaal’ Nederlands waardoor ze erg toegankelijk zijn.

 5. Stefan Oostra

  ‘De Wetten van de Magie’ van Terry Goodkind. Het gaat over een tovenaar die in een magische wereld zijn toverkracht leert gebruiken.

 6. Alida Koolstra-Bruining

  De zwarte magiërs serie van Trudi Cavanan, Wat doe je als je als sloppenkind er achter komt dat jij magie hebt en dat het Hoofd van de magiërsgilde slecht is. In een wereld waar magiërs de Elite is 🙂

 7. Durk Bruining

  Dr verlossing van Althalus,
  In dienst van de Godin.
  Deze 2 boeken samen zijn de vertaling van The redemption of Althalus door David en Leigh Eddings.
  Althalus is een dief die door een godin wordt ingeschakeld in de oorlog tegen de Chaos.

 8. Annelies Voolstra

  Ik raad de gehele Shannara reeks aan van Terry Brooks.The Shannara Cronicles is trouwens ook een leuke serie om te kijken.

 9. Sylvia

  Deze bundel klinkt fantastisch!
  Oe jou een boek aanraden dat je nog niet gelezen hebt ? Ken je de prentenboeken van Torben Kuhlmann al? Prachtige prenten en een mooie manier van stukjes wetenschappelijke geschiedenis vertellen ?

 10. Rebecca

  Klinkt als een mooie bundel!
  Ik zou je graag het boek Five Children & It van E. Nesbit aanraden, een geweldig leuk kinderboek vol magie, wensen en avonturen!

 11. Annelies Tielen

  Twee Broers van Jhumpa Lahiri. Prachtig verhaal over twee broers in India en hoe hun levens zich totaal verschillend ontwikkelen.

 12. Hmmm wat zal ik jou eens aanraden? Lastig kiezen want er zijn wel een paar boeken die ik je wil aanraden. Maar het boek waar je waarschijnlijk het makkelijkst aan kan komen is Foundryside van Robert Jackson Bennett. Het is het eerste boek van zijn nieuwe serie de Founders. Ik had zelf nog niks van hem gelezen toen ik deze las maar ik was echt gelijk verkocht. Het heeft een interessante wereld met een complexe magie systeem die ik denk dat je wel kan bekoren. 😀

 13. Poeh jou een boek aanraden, das lastig haha! Het enige boek dat ikzelf heb gelezen waarvan ik weet dat jij hem niet hebt gelezen is Niemandsland van Neil Gaiman, ikzelf vond hem niet zo mijn ding, maar wie weet bevalt hij jou wel goed! 😀

 14. Anna Koenen

  Tolkien…. jaren geleden (35-40 jaar geleden) begonnen met het lezen van The Hobbit in het Engels voor mijn boekenlijst op school. Ik was meteen verkocht. Mijn vader had de boeken in het Nederlands. Helaas mocht ik die niet lezen voor mijn Nederlandse lijst en op de Engelse lijst mocht maar 1 boek per schrijver staan. Dus naast de verplichte kost ben ik de boeken van Tolkien gaan lezen. Ik was niet zo’n lezer maar deze boeken hebben daar verandering in gebracht. Jaren later kwam de verfilming van Peter Jackson, zó ontzettend goed. Opnieuw de boeken gaan lezen. Het boek ‘sprookjes & vertellingen’ ken ik niet en zou het erg graag willen lezen want ik ben gek op sprookjes en op de manier van schrijven van Tolkien.

 15. Anna Koenen

  Wik kan m’n commentaar niet meer vinden. Maar naast Tolkien vind ik de boeken van Jean M. Auel ook erg mooi. Een hele andere stijl, onderwerp etc maar fijn om te lezen

 16. Lisa

  Hmmm jou een boek aanraden wordt nog een uitdaging haha. Volgens mij heb je show stopper niet gelezen, die vond ik heel leuk! Van Hayley Barker ?.

 17. Ilja W

  Ik heb als kind De Duistere Vloed van Susan Cooper gelezen en vond hem toen erg mooi. Ik kan hem in ieder geval niet tussen je goodreads boeken vinden. Ik zou hem best eens opnieuw willen lezen om te kijken of ik het nog steeds wat vind. Aangezien jij ook veel YA leest misschien ook wat voor jou?

 18. J. Jonker

  Ik raad Sprookjes uit alle Landen van Antoon Coolen aan. Mijn boek is heel oud en dik met ingeplakte illustraties. Dat kreeg ik als erfenis van mijn overgroot oma toen ik nog klein was, zo’n 40 jaar geleden. Ze was zo’n echte overgroot oma met een knotje in haar haar. Prachtige sprookjes die niet zo voor de hand liggen. Daar zou ik wel meer delen van willen hebben. Ik zag later dat het een deel van een serie is. Omdat het ook echt in dat “ouderwetsche Nederlansch” is, spreekt het nog meer tot de verbeelding!

 19. Mijn aanrader is al een erg oud boek. Sprookjes uit Oost Europa…. Mijn moeder heeft dat als kind gekregen en later aan mij doorgegeven. En wat heb ik genoten van de onbekende sprookjes uit het boek… En niet alleen voor kinderen , maar ook voor volwassenen erg leuk om te lezen!

 20. Het boek dat ik je aanraadt is Catcher van Kalyn Nicholson, mijn favoriete YouTuber. Zelf heb ik het boek 3 sterren gegeven, omdat ze qua schrijfstijl nog veel kan leren. Wel was het een super interessant idee, dus ik denk dat je dat misschien wel leuk zou vinden!

 21. Roos

  Ik raad je aan: I’d rather be reading van Susan Bogel. Ik las dit boek na Kingdom of Ash omdat ik iets anders nodig had. Dit boek vertelt vanuit het perspectief hoe boeken haar hebben invloed en er komen allerlei herkenbare en minder herkenbare titels voorbij, ook ya. Wat ik zo mooi was hoe herkenbaar ik bepaalde stukken over lezen en lezer zijnde vond. Dit is niet helemaal in je straatje maar ik denk dat je het zeker mooi zal vinden als je het een kans geeft

 22. Rebecca

  Ik zou de liveship traders trilogy aanraden wat een verhaal zeg. Het was de eerste keer in lange tijd dat ik een boek zo slecht kon wegleggen.

 23. Nicole

  Dat lijkt mij een mooie bundel!
  The Hobbit en The Lord of the Rings blijven prachtige verhalen. Vorig jaar rond de kerst periode las ik De brieven van de Kerstman van Tolkien. Ook zo een mooi boek, je komt meteen in de kerst sfeer. ?
  Het boek dat ik je wil aanrader is Eon van Alison Goodman. Het gaat over (verloren) draken, draken meesters en speelt zich af in, (hoe ik het zou omschrijven ?), een fantasy wereld, met invloed uit de middeleeuwen en de oosterse werelden.

 24. Manon van Keulen

  Ik heb weer ruzie met Goodreads, dus geen idee of je deze al kent. Maar gezien je de laatste tijd best wel dan blijkt van de Vikingen en hun goden, wellicht is ‘Het net van de vuurgod’ van Tais Teng een leuk boek voor je. 😉 Bij deze de Goodreads beschrijving;

  ‘De positie van Loki, de Noorse god van het vuur, wordt door de opkomst van het Christendom bedreigd. Daarom begeeft hij zich in de wereld van de gewone mensen.’

  Het vervolg, ‘De grijns van de Djinn’ is ook een aanrader. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.