BAK – Win S.t.a.g.s. of Vogelvrij

Geplaatst op 25 december 2017 door Emmy in Boeken Adventskalender 2017, Winactie / 42 Comments

HO HO HO Het is kerst! Ik hoop natuurlijk dat jullie allemaal fantastische feestdagen vullen hebben vol vrienden, familie, geliefden, eten, cadeautjes en alles wat je maar zou willen wensen tijdens deze donkere dagen. Het idee dat de kortste dag van het jaar alweer geweest is, vind ik een fijne gedachte. Op naar het licht! Al vraagt dit weer er natuurlijk ook om om lekker met een boek en een dekentje op de bank te zitten lezen. Vandaag geef ik niet één, maar twee boeken weg. Er zijn dus twee gelukkige winnaars. Vogelvrij en S.t.a.g.s. met dank aan uitgeverij Meis en Maas, die dit jaar de YA community zijn binnen geknald met twee toppers van boeken.

Waar gaat Vogelvrij over?

‘Er zijn drie eisen om Jan’Tep als familienaam te verdienen. De eerste is kracht om je familie te verdedigen. De tweede is het beheersen van hoge magische kunsten. De derde is simpel, namelijk 16 jaar worden. Het was een paar weken voor mijn verjaardag toen ik besefte dat ik aan geen enkele eis zou voldoen.’

Wanneer je bent geboren als Jan’Tep en bijna 16 jaar wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat… of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan’Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren…

Waar gaat S.t.a.g.s. over?

S.T.A.G.S – M.A. BennettGreer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren.

 

 

 

Je maakt dus kans op een van de twee boeken. In je reactie maak je al een keuze. Wil je Vogelvrij winnen? Geef dan antwoord op de vraag; Welke magische krachten zou jij willen hebben? Wil je juist kans maken op S.t.a.g.s.? Beantwoord dan deze vraag: Beschrijf je ideale school.

Deelnemen kan tot en met 31 december. Succes!

 

Tags: ,

Divider

42 responses to “BAK – Win S.t.a.g.s. of Vogelvrij

 1. Jamie Lee Zonneveld

  De ideale school bestaat niet XD. De school die er het dichste bij komt is een school waar je alleen maar praktijkles had of Hogwarts.

 2. Ik zou heel graag in de tijd wille kunnen reizen. Terug kunnen om nog eens met mensen te praten die helaas zijn weggevallen. Maar ook de mogelijkheid om eventuele fouten te herstellen of zelfs dingen te voorkomen.

 3. Sanne de Waard

  Op mijn ideale school kan iedereen zijn eigen plan volgen om je talent optimaal te kunnen ontwikkelen. Want dan doe je iets wat echt bij je past en zouden een hoop mensen gelukkiger zijn.

 4. Margo

  Ik doe graag mee om het boek Vogelvrij te winnen. Ik zou graag de magische kracht hebben om mijzelf te klonen, dan kan ik mijn kloon naar het werk sturen en kan ik lekker gezellig thuis lezen :). Lijkt mij fantastisch :)!

 5. Gabriella kolijn

  Mijn ideaale school zou pest vrij zijn met zo veel mogelijk menging in de studenten om zo veel mogelijk te kunnen leren. Uiteraard zeg ik dit omdat het sociaal wenselijk is. De beste school is geen school.

  Hogwarts is leuk maar ieder jaar sterven er kinderen dus No Thanks ?
  Vampire academy daar leven ze andersom en ik ben een avond persoon maar toch liever geen nachtpersoon
  Cimmeria academy is ook weer lekker gevaarlijk. Dus nee ik ga wel lekker werken ofzo ?

 6. Manon van Keulen

  Ik denk het liefst de mogelijkheid om te helen. Mentaal en fysiek. Maar vooral om de hoeveelheid blauwe plekken die ik mezelf bezorg door gewoon rond te wandelen iets te kunnen verminderen 😉

 7. sabrina wannet

  ik zou graag magische krachten willen hebben om in welk dier dan ook te kunnen veranderen wanneer ik dat wil en dan bedoel ik niet alleen de gewone maar ook de mythische wezens.

 8. Dionne

  De ideale school bestaat niet, behalve Hogwarts natuurlijk 🙂 Maar als het niet magisch moet zijn dan ga ik voor eentje waar je jezelf optimaal kan ontwikkelen en je talenten kan vinden. Tegelijkertijd ook één waar iedereen open-minded is en je gewoon jezelf kan zijn, hoe ‘raar’ je ook bent.

 9. Chantal

  Ik zou wel willen vliegen of mezelf transporteren! Dan ben ik niet meer afhankelijk van de NS en haar struggles….(propvolle trein, vertraging, boom-op-spoor-en-niemand-weet-wat-nu-te-doen….;) ) én ben ik niet meer zoveel tijd kwijt aan reizen!

 10. Mijn eerste gedachte was Hogwarts, maar ik zou een school waar rekening wordt gehouden met mijn beperking heel fijn vinden. Dus een school waar ik om mijn eigen tempo kan werken, rust kan nemen en alternatieve vakken kan leren. (Een grote bibliotheek is ook wel welkom :))

 11. Demi Schoonenberg

  Welke magische krachten zou jij willen hebben? – Ik zou heel graag de krachten van Eleven uit Stranger Things willen hebben! Met mijn gedachten dingen kunnen verplaatsen lijkt me heel gaaf.
  Fijne feestdagen jedereen!

 12. Nancy van Heck

  Ik wou dat ik onzichtbaar was zodat ik mijn zoontje elke dag even kon bezoeken zonder dat andere mensen het in de gaten hebt.

 13. Michelle van Doremalen

  Mijn ideale toverkracht zou gedachten lezen zijn. Ik wil erg graag psycholoog worden en dan zou het heel handig zijn om precies te weten wat iemand denkt. Fijne kerst ??

 14. Dorret Boomsma

  Als magische krachten zou ik onzichtbaarheid en vliegen kiezen. Misschien voor de aanvulling een toverstokje. Mijn fantasie slaat meteen op hol

 15. Aniek

  Ik doe graag mee voor Vogelvrij! Bij magische krachten denk ik meteen aan de tv-serie ‘Charmed’! Toentertijd bedacht ik me vaak welke kracht ik zou willen hebben. Ik kies voor de kracht van teleporteren (Paige)! Dus de kracht om me tussen plekken te verplaatsen. Nooit meer in de file, niet afhankelijk van het openbaar vervoer én iets langer in bed kunnen blijven liggen, want ik ben in een vingerknip op mijn locatie. Ikzelf woon in Zuid-Holland en mijn ouders in Limburg. Lijkt me heerlijk om op zondagavond iets langer te kunnen blijven omdat ik zó weer terug ben. Óf in staat zijn om ‘even’ een spontane kop koffie te gaan doen bij moeders, zonder daarvoor 2 uur heen en terug in de auto te hoeven zitten. *zucht*

 16. Xaviera Jamie

  Ik doe graag mee voor Vogelvrij want die andere heb ik gekregen als Kerstcadeau! Dan zou ik wensen dat mijn pa meer thuis en niet iedere keer voor drie maanden voor zijn werk weg is!

 17. Kim

  Mijn ideale school is een scho die alle leerlingen kan bieden wat zij of hij nodig heeft om zijn eigenen talenten te ontwikkelen. Dat er genoeg creatief ontwikkelmateriaal is en genoeg muzikaal. Genoeg om te lezen genoeg om te spelen genoeg om te leren. Genoeg voor iedereen.

  Zo zou er op mijn school geen grens op de ontwikkeling liggen.

  Xx basisschooljuf kim 🙂

 18. Elke

  Welke magische krachten ík zou willen bezitten? Pfft, dat is wel een hele moeilijke vraag. Ik denk dat ik graag zou kunnen teleporteren, dat lijkt me vet handig. Maar genezende krachten is ook tof, omdat je dan veel mensen kunt helpen én een stuk gelukkiger kunt maken. Maar ja, kiezen is altijd moeilijk. Ik zou dan denk ik toch voor teleporteren gaan. Of misschien een soort kracht zoals een genie dat zou hebben? Dat je dingen kunt wensen in je hoofd, en dat ze dan echt worden? Dat zou perfect zijn!

 19. Caly

  Uiteindelijk bestaat alles uit energie, niet? Wel, ik zou de gave willen bezitten om met die energie te dingen te doen. Stel je voor dat je een notitieboekje en een leeg glas hebt, maar je hebt zin om een verhaal neer te pennen en er is geen schrijfgerief in de wijde omtrek te bekennen, dan kan ik het glas omvormen tot een pen en hupaké!

  Moest ik dat kunnen, zou ik misschien dit boek ook al meteen kunnen omvormen van een ander boek, maar ik garandeer je dat ik die gave jammer genoeg niet heb!

 20. Amy Paape

  Ik zou S.T.A.G.S. wel willen winnen… maar de ideale school…
  Dat is voor mij eigenlijk gewoon Hogwarts. Daar hoef ik niet lang over na te denken! Een school waar je leert toveren en binnen je huis vrienden voor het leven maakt? Ja, duh!

 21. Mandy

  Een superkracht die ik graag zou willen hebben is dat ik 2 dingen tegelijk kan. Dus opletten in de klas en aantekening maken terwijl ik gelijk aan het lezen ben. Dat lijkt me echt een super handige kracht

 22. Sylvia

  Mmm, welke magische krachten zou ik willen hebben?
  Wat een leuke en tegelijk moeilijke vraag! Heb hem mijzelf al heel vaak gesteld en weet het eerlijk gezegd niet echt. Voor elementen zou ik voor de gave en het beheersen van het element Aarde gaan, helende kracht komt tenslotte uit wat groeit en leeft. De zogenaamde groene vingers (psst niet letterlijk groen hè). Maar ik denk dat ik toch het liefst een toverstok heb (HP magie ), dan zou ik kunnen vliegen (bijvoorbeeld een bezem of kleed beheksen) of onzichtbaar worden (mantel idem), maar ook drankjes kunnen brouwen en dingen laten vliegen (telekinese anders). De toekomst voorspellen lijkt mij helemaal niets, is tenslotte ook (tot op zekere hoogte) veranderbaar en onzeker ten opzichte van interpretatie.

 23. Mireille

  Mijn ideale school is een school met een gigantische bibliotheek. De bibliotheek staat centraal en is de bron van kennis. Er zijn geen docenten aanwezig. Alleen de meest gedisciplineerde leerlingen worden toegelaten.

  Alle kennis van de wereld is in de bieb aanwezig. Je wordt niet gedwongen om allerlei boeken te lezen, als geschiedenis jou interesseert, lees je geschiedenisboeken, als biologie jouw ding is haal je een stapel bio boeken. Je bent vrij om je eigen keuzes te maken. Zodra je jouw interesse gevonden heb, word je gekoppeld met een expert.

  Iedere leerling heeft een expert. Ik zou dan een geschiedenis expert krijgen. Deze man of vrouw zou dan met mij de geschiedenis herbeleven in de zogezegde simulatieruimtes. Waar de plantenfanaten proefjes doen in een modern lab, komen de geschiedenisstudenten in simulatieruimtes terecht, waar zij de geschiedenis zullen herbeleven op een afstand.

  En zo heb je voor aardrijkskunde dat je dan niet terug in de tijd gaat, maar juist over de wereld heen gaat via bovengenoemde simulatieruimtes.

  Dit systeem is hypermodern en combineert de kennis uit boeken met ervaringen. Een perfecte manier om te leren! Zo zou mijn ideale school eruit zien, geen toetsen, je moet dit-dat, gebaseerd op ervaring, vrije keus en de meest geavanceerde technologieën.

  Liefs,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.