BAK – Win Misschepsels van Meh – De schemerling

Geplaatst op 11 december 2018 door Emmy in Boeken Adventskalender 2018, Winactie / 20 Comments

Op Elfia in Arcen sprak ik auteur J.J. Miro, die toen net haar boek had uitgegeven. Het verhaal klonk goed en omdat Joost zo enthousiast was, besloot ik toe te zeggen dat ik het zou lezen. Helaas ben ik er nog niet aan toegekomen, maar ik heb wel een extra exemplaar gekregen wat ik onder een van jullie ga verloten! Zo kan jij net als ik kennis maken met Misschepsels van Meh – De Schemerling. 

Waar gaat het boek over?

”Ik ben een hersenspinner.”
Jonos maakte een lichte buiging en wachtte een paar seconden op een applaus dat uitbleef, waarna hij op theatrale toon zijn verhaal vervolgde: ”Ik ben een wezen van de nacht. Een meester in het creëren van zenuwslopende illusies! Wee diegene die mijn domein betreedt!”
”Nou?”
”Die zal de schrik van zijn leven krijgen!”
”Werkelijk? Doe eens.”

Het is vijf jaar geleden dat het dorpskind Hannah het moeras betrad en de Schemerling ving. Sindsdien is de helft van Meh gehuld in duisternis en zit het jonge meisje vast in een doorgedraaide werkelijkheid. Overal ter wereld wordt er geleden onder de gevolgen van de vangst. Zelfs in het moeras. Want
hoewel Jonos zich in het begin prima vermaakte met het meelokken van de
vele verdwaalde zielen, valt er de laatste tijd niet veel meer te beleven. De mensen zijn gevlucht en zijn gebied is zo goed als uitgestorven.
Dan ontmoet hij Flok, een oersterke maar stijfkoppige dwerg. Hij haalt hem
over om hem te helpen met het bevrijden van de Schemerling, in de hoop
dat alles weer zal worden zoals het was. Maar is de aangerichte schade niet
te groot om te herstellen? De jarenlange nachtmerrie niet te gruwelijk om te
vergeten?

Vind jij dit nu heel spannend en tof klinken? Dat is dit boek vast wel wat voor jou!

Dankzij de auteur, J.J. Miro, heb ik een exemplaar beschikbaar om weg te geven. Het boek is ook nog eens gesigneerd!

Wat moet je doen?

Om kans te maken op deze toffe prijs tijdens de Boeken Adventskalender gaan we het niet al te moeilijk voor je maken. Laat voor 20 december een reactie achter op deze blogpost en vertel daarin over jouw favoriete fantasyboek van het afgelopen jaar. Heel veel succes en wie weet heb jij binnenkort Misschepsels van Meh – De Schemerling in jouw boekenkast staan.

Tags: ,

Divider

20 responses to “BAK – Win Misschepsels van Meh – De schemerling

 1. sabrina wannet

  Mijn favoriet van het afgelopen jaar was: The nutcracker curse ( margo ryerkerk) Een nieuw boek door haar een hertelling van de notenkraker en ik vind em geweldig

 2. Astrid van Nieuwenhuijzen

  Mijn favoriete boek is Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi. Heb van dit prachtige boek enorm genoten en ik kijk erg uit naar het enorm.

 3. Alida Koolstra-Bruining

  Mijn favoriete boek van dit jaar is de bezieling deel 3 van Fiona McIntosh zo complex, meeslepend ik heb hem nauwelijks neer kunnen zetten

 4. Manon

  Mijn favoriete boek (of serie… detail) dit jaar was ‘Throne of Glass’. Maar t jaar is nog niet voorbij, wellicht verandert dat nog… (denk t alleen niet met mijn leestempo)

 5. Ik weet niet waarom, maar ik heb eigenlijk bijna geen Fantasy gelezen dit jaar. Ik heb Everless en Bloed en beenderen, die vond ik wel erg leuk. Ik kan ook niet wachten om de volgende delen te gaan lezen

 6. Mijn favoriete fantasy boek van dit jaar was toch wel met afstand Wintersong. Ik weet het, het is een hit or miss, maar ik heb zo ongelooflijk genoten van de schrijfstijl, de emoties en van hoe ongelooflijk goed de muziek beschreven was. Toen ik het boek dichtsloeg heb ik nog een half uur gehuild. Het maakte iets in me los wat geen enkel ander boek ooit in me heeft losgemaakt. Het was alsof ik luisterde naar een sonata die recht in mijn ziel binnen kwam.

 7. Had hem inderdaad al voorbij zien komen op Joost zijn account waardoor ik al nieuwsgierig werd! Mijn favoriete Fantasy dit jaar was the Smoke Thieves van Sally Green, eenmaal begonnen met lezen kon ik niet meer stoppen.

 8. Rebecca Bruining

  Mijn favoriete fantasy boek van het afgelopen jaar was eigenlijk niet 1 boek maar een trilogy: the liveship traders van Robin hobb wauw wat een boeken. Deze serie is voor iedereen een aanrader

 9. Met dikke stip op 1 staat voor mij Drägan duma – Zij die hoort is echt het beste fantasy boek die ik in 2018 heb gelezen. Ik kan niet wachten tot de rest van de delen in hardcover verschijnen.

  (Wat een super vette cover trouwens, ik heb 10 jaar lang tamme ratten gehad. Een van de meest liefdevolle dieren die er bestaan)

 10. Monique L.

  Mijn favoriete boek was Everless.
  Het past precies in mijn straatje met wat ik leuk vind.
  Gelukkig komt Evermore al bijna uit.

 11. Esther Ram

  Mijn favoriete boek was de glazen troon. Ik had dit boek al heel lang in de kast liggen, maar nog ongelezen. Daar heb ik dit jaar eindelijk verandering ingebracht. Wat een geweldig boek en wat zou ik graag de rest ook willen lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.