BAK – Win Heartless

Geplaatst op 12 december 2018 door Emmy in Boeken Adventskalender 2018, Winactie / 20 Comments

Afgelopen week kreeg ik een hele stapel boeken mee en opgestuurd van lieve vriendinnen en bloglezers. Hierdoor ben ik in staat om plots heel veel nieuwe winacties te plaatsen deze maand. Zo leuk! In deze enorme stapel zit voor ieder wat wils en ik heb het opgesplitst in pakketten en losse boeken. Een van die losse boeken is Heartless,van Marissa Meyer. Dit boek gaat over de hartenkoningin en was een grote hype toen het boek uitkwam. Nu kan ik een van jullie er ook blij mee gaan maken!

Waar gaat Heartless over?

Long before she was the terror of Wonderland—the infamous Queen of Hearts—she was just a girl who wanted to fall in love.

Catherine may be one of the most desired girls in Wonderland, and a favorite of the unmarried King of Hearts, but her interests lie elsewhere. A talented baker, all she wants is to open a shop with her best friend. But according to her mother, such a goal is unthinkable for the young woman who could be the next queen.

Then Cath meets Jest, the handsome and mysterious court joker. For the first time, she feels the pull of true attraction. At the risk of offending the king and infuriating her parents, she and Jest enter into an intense, secret courtship. Cath is determined to define her own destiny and fall in love on her terms. But in a land thriving with magic, madness, and monsters, fate has other plans.

In her first stand-alone teen novel, the New York Times-bestselling author dazzles us with a prequel to Alice’s Adventures in Wonderland.

Wil jij kans maken op deze mooie hardcover editie? Lees dan snel wat je daarvoor moet doen. 

Beantwoord de volgende vraag in de reacties: Van welk sprookjesfiguur (held of schurk) moet er volgens jou echt een YA boek komen? En wie moet dit boek dan volgens jou schrijven? Vergeet je inzending ook niet te onderbouwen.

Natuurlijk zou ik het ook erg leuk vinden wanneer je mijn blog volgt via bloglovin of social media, en wanneer je wat reacties achterlaat op andere blogposts. Deelnemen aan deze actie kan tot 20 december. Succes! 

Tags: ,

Divider

20 responses to “BAK – Win Heartless

 1. Gabriella kolijn

  Dit is wel heel moeilijk. Ik ben onwijs fan van 101 dalmatiërs maar ik kan mij geen enkel scenario voorstellen dat dat een leuk boek wordt. Maar aan die film moet ik altijd denken.
  Ik denk Doornroosje dan. Dit was toen ik jong was mijn voorbeeld. Ze was zo mooi.
  En als auteur heel simpel of cassandra Clare of julienkagawa ?

 2. Do

  Wat leuk dat je alsnog meer winacties hebt weten te regelen! <3

  Ik zou het leuk vinden om een YA-verhaal over Mother Gothel van Tangled te lezen. Rapunzel is een van mijn favoriete Disney films en ik ben nog weinig hertellingen van dit sprookje tegengekomen, daarnaast lijkt me ook leuk/interessant om wat meer over de 'slechterik' uit dit verhaal te weten te komen.. Het zou helemaal geweldig zijn als Victoria Schwab dit verhaal zou schrijven, wat mij betreft is zij het beste in het beschrijven en bedenken van slechteriken!

  Ik ben erg benieuwd naar de andere antwoorden!

 3. Bij het Marissa Meyer event in maart vroeg ik welke sprookjes Marissa nog meer in gedachte had, en ze vertelde over de Gelaarsde Kat als vijfde boek. Een spin-off TLC serie van Marissa waar mannelijke sprookjesfiguren zoals de Gelaarsde Kat, Robin Hood, Gepetto en misschien Peter Pan zou wel heel tof zijn!

 4. Marleen Claassen

  Ik zou het verhaal van kapitein Haak wel willen lezen. Waarom is hij piraat geworden? Hoe komt het dat hij zo verbitterd is geraakt? En hoe kwam hij in nooitgedachtland? Volgens mij is er genoeg over hem te vertellen. Eén ding weet ik zeker, het wordt in ieder geval niet saai. Het boek over de hartenkoningin lijkt me trouwens ook prachtig.

 5. Sabrina Wannet

  Er zijn zoveel gave sprookjes maar van de meesten zijn al hertellingen zoals van: belle en het beest, doornroosje, repelsteeltje, alladin en nog vele meer. dus ga ik voor de vliegende hollander, een keer een heel ander soort sprookje. Ik denk dan een Patty van Delft of Adrian Stone omdat een hertelling van nederlandse bodem mij wel eens leuk lijkt

 6. Alida Koolstra-Bruining

  De kikkerprins geschreven door adrian stone. Want deze schrijverheeftelke keer als ik een boek van hem lees, mij zodanig te pakken dat ik eigenlijk het hele boek in 1x wil/moet uitlezen

 7. Esther Bruining

  De kleine zeemeermin geschreven door Julliet Marillier. Julliet Marillier is een van mijn favoriete schrijvers en ik ben heel benieuwd wat ze van dit sprookje zou maken. De kleine zeemeermin was een van mijn favoriete sprookjes toen ik jong was.

 8. Monique L.

  Van welk sprookjesfiguur (held of schurk) moet er volgens jou echt een YA boek komen?
  Ik zou wel graag het sprookje de prinses en de kikker in een YA boek willen zien. Net als in de Disney film dat voodoo erin terugkomt maar dan op een veel duistere manier. Misschien ook meer focus op de prins en dat hij verwikkeld is in de kwade krachten van voodoo.
  En wie moet dit boek dan volgens jou schrijven?
  Wendy Higgins. Ik vind haar schrijfstijl zo fijn om te lezen. Het leest echt heerlijk snel weg.

 9. Fleur

  Oe wat een leuke winactie! Ik ben wel heel erg benieuwd naar een ya boek over the lion king! En dan misschien vanuit het oogpunt van Nala, want ik vind dat haar rol wat onderbelicht wordt.

 10. Jolanda

  Ik zou een prachtig YA boek over Pegasus willen lezen. Het liefst een romanachtig boek. Pegasus doet mij altijd denken aan veel kracht. Dat komt door de donder en bliksem die hij draagt. Daarnaast staat Pegasus natuurlijk voor poëzie.
  Het zou geschreven mogen worden door Chris Vick van het boek Surf!. Datvond ik echt een prachtig geschreven mooi verhaal. Ik denk dat hij een heel mooi boek zou kunnen schrijven waarin Pegasus een mooie hoofdrol vervult.

 11. Over Gaston van Belle en het Beest, zonder twijfel! Ik ben best wel nieuwsgierig hoe dat zou worden. Is hij echt zo dom als hij in de disneyfilm lijkt? (Ik weet het, ik moet het originele verhaal nodig eens lezen …) Hoe waren de mensen die zijn beeld van de mensen om hem heen bepaalden, door wie is hij bijvoorbeeld opgevoed? Wie het zou moeten schrijven, pfffff er zijn zoveel goede schrijvers. Ik zou wel willen zien wat Robert Jackson Bennett ervan maakt.

 12. Lisa

  Wat een leuke vraag! Er worden altijd wel veel “grotere” sprookjes gebruikt, maar het lijkt mij wel leuk om ook iets klassiekers sprookjes te zien, zoals Hans & Grietje of Frau Holle ?. Ik vond dat soort sprookjes altijd erg leuk om te horen vroeger. Ik denk overigens dat Leigh Bardugo wel de juiste persoon is hiervoor! Ik kan niet echt uitleggen waarom, het is gewoon een gevoel

 13. Ik heb niet zo thuis in sprookjes als ik zou moeten zijn, maar ik heb er goed over na gedacht. Het lijkt me erg goed om een boek over Repelsteeltje te lezen, maar wel lichtelijk gebaseerd op het Once upon an time karakter. Hij heeft zo veel lagen, dat het me een erg leuk verhaal lijkt. Ik weet niet zo goed wie het zou moeten schrijven, omdat ik niet heel veel fantasy schrijvers ken. Ik denk dat Marissa Meyer hier een erg leuke serie van zou kunnen maken, maar mogelijk zou Taran Matharu het ook erg goed doen.

 14. Kim Velema

  Als kind was ik altijd dol op het sprookje van de ganzenhoedster. Een verhaal dat zo spannend was en gelukkig toch goed afliep. De magie en de wijsheid van de prinses was gewoon fantastisch.
  Daarom zou ik graag willen dat naomi novic dat verhaal zou hetvertellen. Zij zou dat zo mooi kunnen doen. Zoals zij werelden weet te scheppen is gewoon al magie opzich.

 15. Esther Ram

  Ik zou wel een retelling willen lezen van the lion king, geschreven door Marissa Meyer. Dit omdat ik the lion king het mooiste sprookje vind en ik denk dat Marissa Meyer er het beste van zou kunnen maken!

 16. Fien

  Mijn favoriete disneyfilm is Aladdin en Jasmine is dan ook meteen mijn favoriete sprookjesfiguur. Ik heb het gevoel dat er al heel wat boeken geschreven zijn over Duizend-en-een-nacht maar nog geen enkele over Jasmine dus daar moet dringend verandering in komen! Ze is echt een voorbeeld voor jonge kinderen, zoals ze opkomt voor zichzelf en voor Aladdin kiest, een jongen die haar alleen maar liefde kan bieden. Ik denk dat Leigh Bardugo dit verhaal echt eer zou doen dus daarom kies ik voor haar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.