BAK – Win dobbelstenen voor een fantastisch Dungeons & Dragons avontuur

Geplaatst op 24 december 2018 door Emmy in Boeken Adventskalender 2018, Winactie / 17 Comments

Al een jaar of acht speel ik vrijwel elke week Dungeons & Dragons. Momenteel zelfs tweemaal in de week. Ik vind het heerlijk om in de huid van een personage te kruipen en ik denk dat met mij veel lezers dit ook tof zullen vinden. Speel je zelf ook, of misschien iets anders waar je dit soort dobbelstenen voor nodig hebt, of ben je van plan het te gaan spelen? Top! Dan is de winactie van vandaag echt wat voor jou. Ik mag namelijk in samenwerking met Dungeons & Dice drie setjes weggeven! 

Elke set bestaat uit zeven dobbelstenen: D20, D12, D10, D10%, D8, D6 en D4. 

Welke sets kan je winnen?

mini pink blossom

Deze schattige roze minidobbelstenen. Let op, deze set bevat kleinere dobbelstenen. 

clouded black

Deze wervelende zwart/witte mooierds met gouden cijfers.

DD plain white, black

En deze handige witte set!

Wil je kans maken op een van deze drie sets? 

<3 Volg Dungeons & Dice dan op instagram of facebook. 
<3 Laat een reactie achter waar je over jouw personage vertelt. 

Deelnemen kan tot en met 3 januari. Succes! 

Tags: ,

Divider

17 responses to “BAK – Win dobbelstenen voor een fantastisch Dungeons & Dragons avontuur

 1. Maartje

  Mijn character is een elf (hoewel ik ook een dwerg(in) heb) met pijl en boog (natuurlijk) die soms twijfelt tussen goed en kwaad, maar net iets meer naar het goede hangt. Afhankelijk van de DM kan het er echt om hangen hoe mijn character zich ontwikkelt.

 2. Ah superleuk Emmy! Het personage dat ik momenteel speel is Flok, welke je ook gaat meemaken in ‘De misschepsels van Meh’! 🙂 Hij is een barbarian dwarf en is lekker bot/smerig en echt hilarisch! Ik zet ook telkens een zware stem op, zo leuk om helemaal in je karakter op te gaan! Laat je me nog weten van je van Flok vindt als je het boek leest?

 3. Chantal

  Ik speel op dit moment Kallista ze is een tiefling die het erg zwaar heeft gehad waardoor ze alleen haar tweeling zus nog maar vertrouwd. Haar tweeling zus Ea word gespeeld door mijn nicht. We hebben de karakters samen bedacht door een spel dat we als kinderen altijd speelde.

  Ik volg Dungeons & Dice al op instagram.

 4. Ik speel momenteel als Adran de half-elf bard, en het is echt genieten. Ik maakte hem met het idee dat ie super incapabel zou zijn en dat leek me vet grappig, maar toen wist ik nog niet dat je elk level bij een bard vet veel omhoog gaat. Nu heb ik bij sleight of hand en intimidation +7 en ik weet niet wat me overkomt! Als mijn groep en ik iets moeten weten intimideer ik iedereen, en omdat ik er van de DM iets bij moet zeggen schreeuw ik heel hard IK VERMORZEL JE! Het is top.
  Adran is opgevoed in een zeer gelovig dorp door zijn single moeder. Als enige halfelf in een mensendorp kun je wel snappen wie zn papa was. Adran doet iets doms tegen de religie, en wordt verbannen. Maar Adran is eigenlijk alleen loyaal aan zichzelf en zijn moeder, dus van haar gescheiden zijn is zwaar. Sindsdien reist hij rond en verdient hij geld door te spelen of te stelen.
  Laatst besloot onze DM even met Adran te gaan messen, en hij creëerde een illusie van zijn mama om hem weg te lokken. Het ergste? Ik wist dat het een val was, maar ik wist ook dat Adran erachteraan zou gaan. Zucht. Toen het nep bleef te zijn was hij emotioneel en functioneerde de hele sessie niet meer. Ik kreeg een inspirarion van de DM omdat ik zo in character handelde, boemmmm.

  Dit is mijn eerste D&D groep, en ik moet nu altijd stenen van mensen lenen, dus ik zou het super gaaf vinden om met mijn eigen set (die zwart wit gouden is MOOOOOI) op te komen dagen en om Robs winkel helemaal te spammen bij ze :’)

 5. Manon van Keulen

  Pretties!

  Ik kan natuurlijk een heel epos vertellen over Eva de Bard die zich elke dag verder in de nesten werkt en nog steeds niet geleerd heeft dat ze geen deals moet sluiten… Maar dat epos ken je al.

  En ik geloof dat ik je ook al genoeg verveeld hebt met verhalen over Evita, mijn heks die met de geheugens speelt van slapende vijanden…

  Maar volgens mij heb ik nog niets verteld over Melissa, de pleegdochter/goedkope huishoudhulp van een rijke illusionist die binnenkort haar avontuur gaat beginnen. Ze moet wel, want sinds ze bij het afstoffen per ongeluk een zeldzaam feeëndrakenei heeft gebroken (al is zij er van overtuigd dat ze toevallig in de buurt stond toen t onverwacht uitkwam) is ze samen met Skittles, het draakje dat eruit kwam, op straat gezet. Haar doel: op kortere termijn haar schuld in te lossen die ze hierdoor bij haar pleegvader heeft staan. Helaas voor haar is de wereld buiten wat minder tolerant als het draken en het gebruik van magie aangaat dan het veilige huis dat ze gewend was…

  De campaign waar Melissa in speelt moet nog starten, maar mijn vermoeden is dat ze het heel gezellig gaat hebben in haar groep.

 6. Petra

  Een van mijn favoriete D&D-characters is Aurea, een tiefling sorceress die geboren is als dochter van een verarmd adellijk huis. Ze is naar een pioniersdorpje getrokken om daar haar stempel te drukken op de zich ontwikkelende samenleving en cultuur. Hoewel ze te pas en te onpas iedereen de les spelt over beschaafd gedrag (nee, dat heeft ze niet van mij :-P), draait ze haar hand er niet voor om om problemen al eens met een vuurbal op te lossen, als tegenstanders weigeren om heel gewoon te doen wat ze wil.

 7. Alida Koolstra-Bruining

  Mijn favoriete D&D characters is Aislyn Saphyrus een half-elf die door haar vader (mens) was opgesloten in een toren, samen met haar moeder. Na een aantal jaar overlijd de moeder en nog vele jaren daarna wordt ze gered door de D&D party, volledig wereld vreemd, maar heeft via haar moeder kruienkennis opgedaan en ze kan met dieren praten. Dus alles is haar nieuw 🙂

 8. One can never have enough dice … 😉 is wat we in ons D&D-groepje altijd zeggen.
  Mijn leukste character tot nu toe vind ik toch wel Vepar Honeypot. Ze is een tiefling met halflings als ouders. Al snel paste ze niet meer in hun huisje, en omdat ze zo leergierig is mocht ze bij de bibliotheek komen wonen en werken. Ze werd opgeleid tot cleric van Lathander, met als specialisatie The Grave. Op een dag ontmoette ze een bard en een half-orc fighter die graag wilde leren lezen, en ze besloot met hen het avontuur aan te gaan. Dat was supertof, tot ze in Barovia terecht kwamen met wat andere figuren, waar ze gebeten werd door een weerwolf. Omdat ze graag wil leren wat dit inhoudt, een weerwolf zijn, heeft ze besloten het beest in haar te omarmen, wat Lathander niet zo tof vond. (Iets met je allignment wordt dan automatisch CE, en een Evil character kan niet als cleric van Lathander) Die heeft haar dus ahum … laten gaan, waarna ze troost vond bij Veles, de god van de Death cleric van hun groep. Langzaam maar zeker breidt haar kennis zich zover uit buiten de kennis over begrafenisrituelen, dat ze meer een knowledge cleric is geworden.

 9. Jos Kampes

  Pfff…. ik vind het moeilijk, vooral omdat ik tegenwoordig meer DM en minder speel… Maar mijn twee meest recente characters vind ik toch wel erg leuk.

  Er is John Mudraker, een menselijke boer, gespecialiseerd in knolrapen telen. Dit was voor de kerst-oneshot vorige week. Hij was bezig op het veld en zag ‘some guy in fancy metal clothes on a big horse, not a proper horse, mind you, not fit to pull the plough it was’ een perkament lezen en het weg gooien. Hij raapte het op, las het ook en ging maar helpen want het leek er niet op dat de fancy man zou komen helpen.
  In realiteit was hij een Changeling als ras, een Runechild Sorceror (Uit Matthew Mercer’s Tal’Dorei campaign guide). Runechild sorcerors worden opgejaagd om als soort ‘magische batterijen’ te gebruiken, vandaar ook dat hij leefde als boer. Zo lang mogelijk deed hij zijn best om zijn ware aard niet naar boven te laten komen, wat ook erg leuk spelen was… voor een oneshot.

  In de laatste campaign waar ik speelde speelde ik Gallindan Liadon, een Eladrin Elf Gloomstalker ranger. Een hele gelukkige jeugd gehad in de Feywild, opgegroeid met een vader uit de Feywild, die bogen en zo maakte, en een moeder die een ambassadeur was van Elfen in Faerûn. Op een dag werdt hij opeens uit bed gehaald en kreeg hij te horen dat hij verbannen was. Hij zwierf door de Feywild waarbij uiteindelijk een Water Sprite met hem praatte, waarna hij in slaap viel en in een steegje in Waterdeep weer wakker werdt. Echt uit zijn element, en niet weten hoe weer thuis te komen, waarom hij weg moest, en wanneer hij weer welkom is en zo.

 10. In een van mijn 5e campaigns speel ik Barbera, de halfling druid/barberian. Ik noem haar de barBEARian. In haar party zitten een half elf en een high elf. Echt een feestje maar ze beginnen elkaar nu te respecteren. Met twee van die tengere elven neemt Barbera de bulk van de schade op zich. Dat doet ze zo: in een gevecht start ze haar barberian rage, vervolgens veranderd ze met een bonus actie in een bruine beer (circle of the moon). Nu moeten de vijanden dealen met een wilde beer die maar de helft van alle melee damage neemt! Een hele pittige dame die je niet moet beledigen haha. Hilarish karakter om te spelen. Ook maken we dankzij haar nu de hele tijd beren woordgrappen…

 11. Ontmoet… Valixas Redthorn, mijn bard.
  Valixas is een jonge Tiefling die is opgegroeid in Veltalar, voormalig bekend als Velprintalar, binnen het magische rijk van Aglarond. Zijn familie werd vroeger zwaar beïnvloed door de Rode Tovenaars van Thay, waardoor de arcane kunsten zich hebben genesteld in zijn bloedlijn – zelfs hetgeen waardoor zij zijn veranderd tot Tieflings. Zelfs ten tijde van de Spellplague, bleef deze magische kracht vloeien door de familielijn – zelfs tot gevolg dat sommigen van onze familie tot waanzin zijn gedreven en de dood vonden.

  Maar inmiddels… Als zoon van twee ondernemers en gezegend met een zilveren tong, is Valixas inmiddels een reizend handelaar en brouwer van Redthorn Ale&Lager. Een speciaal bier (met behulp van Herbalism kits) wat ook genezing in de mix brengt. Drink alleen niet te veel, want de kater is ook wat erger… Op dit moment bevaart hij de Sea of Fallen Stars voor de handel, samen met zijn kameraden Gromm (human Barbarian), Krea (Wood Elf Ranger), Saphira (Wood Elf Rogue). Ofja, hij is aan boord want om nou te zeggen dat hij zeebenen heeft… Nee.
  Hij is herkenbaar aan zijn gele huidtint, kleine hoorns over zijn schouderbladen en een omgebouwde kruiwagen voor ‘brewing on the go’ – al maakt deze binnenzee dat vaker verrekte lastig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.