BAK – Win de complete Talon-saga

Geplaatst op 23 december 2018 door Emmy in Boeken Adventskalender 2018, Winactie / 42 Comments

Ken jij de boeken van Julie Kagawa al? Julie Kagawa weet ons als geen ander mee te nemen naar bijzondere werelden vol magische wezens. Zelf werd ik verliefd op NimmerNimmer, het land van de Fey, maar ze schreef ook de Talon-saga. De Talon saga gaat over draken en bestaat uit vijf boeken. Ik geef deze boeken weg! Ze zijn een keer gelezen, maar ik weet zeker dat iemand van jullie staat te springen om deze complete serie!

Waar gaat de Talon serie over?

Om niet de complete serie voor jullie te spoilen, zal ik even de achterflap van het eerste boek met jullie delen. 

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Om kans te maken op deze fantastische prijs bestaande uit wel vijf boeken, hoef je niet heel veel te doen. Lief he? Je hoeft alleen maar uitgebreid te beschrijven hoe jij er uit zou zien als je een draak was. Welke kleur zou je zijn? Wat zou je doen? Wees lekker creatief en laat je verzinsels achter in een reactie. 

Deelnemen kan tot 31 december, daarna ga ik een winnaar kiezen. Succes! 

Tags: ,

Divider

42 responses to “BAK – Win de complete Talon-saga

 1. Saskia Gluvers

  Als draak zou ik ongeveer drie meter langzijn en een meter breed. Maar als ik me vleugels uitsla blijk ik gelijk 8 meter breed. Mijn vleugels zijn licht paars met een vleug hemmelsblauw. Mijn lijf is krachtig met de licht paarse kleur hier doorheen zijn vlekken van mos groen. Net als mijn schoteltjes grote ogen mos groen zijn. In mijn bek prijzen vlijmscherpe tanden samen met een vuurrode tong. Als ik boos ben vuur ik blauw rode vlammen. Die lang kunnen aanhouden door de kleine afsluitbare haast onzichtbare neusgaten. Mijn vier poten zijn allemaal even lang met sterke licht paarse en mos groene schubben. Mijn lichaam is bedekt met hele zachte kleine schubben. Mijn vleugels zijn zo dun als die van een vlinder. Maar het mooiste van alles vind ik mijn staart. Door de paars groene schubben met een metaalige glans lijkt die te bewegen als de golven van de zee. Zo glad dat je hem alleen maar wilt aaien. Ik zal de wezens die me lief zijn beschermen en troosten en overladen met liefde, samen zullen we heerlijke avonturen beleven. Maar ben je me vijand, nouw die staart zie je niet aankomen en tussen me kaken en in mijn vuur wil je niet komen.

  (nu maar duimen)

 2. Annelies Voolstra

  Ik heb de hele serie gelezen.Julie Kagawa is een van mijn favoriete schrijvers.De verhalen zijn leuk en het leest lekker weg.

 3. Als ik een draak was zou ik gewoon groen zijn, mijn vleugels zouden lichter van kleur zijn.
  Ik zou de mensen geen kwaad doen maar de lieve mensen beschermen. Maar ben je niet lief voor een ander zou ik mijn tong laten vlammen en je heelhuids verbranden.
  Mijn klauwen laat ik ieder jaar bijknippen door de smid

 4. Eveline vd jagt

  Ik zou er net als Ember eruit willen!! Een mooie rode draak die Kracht uitstraalt en tegelijkertijd de mensen beschermt van wie ik hou. Ik heb grote vleugels waar ik ver kan vliegen en kan reizen tussen allerlei landen! Me staart zou denk ik lang zijn. Ik heb dan gouden ogen die heel goed kunnen kijken in het donker en natuurlijk overdag? verder zou ik vuurspuwen.

 5. Als ik een draak was, dan zou ik overwegend roze zijn. Maar als de zon op mijn roze schubben zou schijnen, dan zou deze een regenboogachtige glans hebben. Ik zou heel lang zijn, ik vermoed wel een meter of 5, maar ik zou me krom kunnen trekken zodat ik toch door wat nauwere en kleinere doorgangen zou passen. Ook als draak zou ik een voorkeur hebben voor rust en stilte om me heen. Ik zou wonen in een grot aan het strand, weg van de bewoonde wereld. Ik zou wel een beetje licht ontvlambaar zijn. Als iemand ook maar iets te dicht in de buurt zou komen, dan zou ik met een steekvlam mensen flamberen. Ik vermoed dat ik me daar daarna wel schuldig over zou voelen, maar toch zou het me keer op keer overkomen.
  Ik zou overigens twee wat kortere voorpoten hebben en twee wat langere achterpoten. Ik zou daardoor ook rechtop kunnen lopen als de omstandigheden dat van me vroegen. Ik zou ook twee hele grote vleugels hebben. Die zou ik helemaal op kunnen vouwen, heel klein, maar als ze helemaal open zijn, zouden ze ook weer 5 meter breed zijn, net zoals ik vijf meter lang ben. De vleugels zou dun rozig zijn, bijna doorzichtig, alsof het een vlies was, maar de vleugels zijn van een heel stevig materiaal gemaakt. Pijlen zouden er op afketsen. En vuur zou het niet kunnen verwoesten. Daarnaast zou ik nog een staart hebben van 2 meter. Die staart heeft dezelfde kleur als de rest van mijn roze lijf, maar de onderkant zou wel een slag lichter roze zijn. Aan het uiteindelijk zou een hele scherpe punt zitten, waarmee ik mensen kon steken.
  Ik ben een hele gevaarlijke draak en word veelvuldig gevraagd om schatten en prinsen te bewaken. Maar het is wel een enkele keer gebeurd dat ik zelf verliefd werd op die prins, wat toch wel ietwat problematisch eindigde.
  Whoops… 😛

 6. Daisyj

  Ik zou net als Ember willen zijn!! Een grote mooi draak die voor niets en niemand bang is. Ik zou grote vleugels hebben waar ik mee kan vliegen naar allerlei landen. Mijn klauwen zouden groot zijn waarmee ik mijn tegenstander gelijk een kopje kleiner maak. Ik zou een lange staart hebben en mijn kop zou gouden ogen hebben waarmee ik mijn vijanden in het donker en overdag goed kan zien. Mijn karakter zou zorgzaam zijn en lief maar als het er aan komt dat er gevaar dreigt kan ik als het nodig is de leiding nemen. Verder zou ik van vliegen houden en als ik in mijn mensen vorm ben zou ik een enorme boekworm zijn?

 7. Oeh Ja leuk!

  Ik zou zo graag willen zeggen dat ik een vet stoere draak zou zijn met zwarte/groene schubben, wel 20 meter hoor en vuurspuwend naar de vijand. Maar ik vrees dat ik een zachtaardige draak zou zijn. Parelmoer met glitters ? en dat er dan liters suikerspin uitkomen als ik enthousiast ben.

 8. Lotte

  Ik zou als draak normaalgesproken lichtblauw of turquoise zijn, maar de kleur kan met mijn stemmingen mee veranderen. Ik zou boven op een berg wonen met een uitzicht van kilometers ver.
  Af en toe val ik per ongeluk naar beneden en besef dan net op het laatste moment dat ik vleugels heb waarmee ik mezelf kan redden. De vleugels zijn heel dun en doorzichtig waardoor niet alleen ik, Maar ook anderen ze over het hoofd zullen zien.
  Mijn lichaam is lang en dun, zodat ik me makkelijk achter jonge blokjes kan verstoppen als het nodig is ( al ben ik wel zo’n draak die zich dan achter een nét te dun blokje verstopt, waardoor je aan beide kanten net de schouders ziet uitsteken).
  Mijn ogen zitten op stokjes op mijn hoofd zodat ik naar alle kanten kan kijken en zo mijn enorme nieuwsgierigheid kan stillen.
  Ik ben verder niet echt eng. Ik heb geen stekels of grote klauwen/tanden. Ik kan geen vuurspuwen of giftig zijn. Daarmee zou ik alleen maar mezelf pijn doen. In plaats daarvan heb ik haren in plaats van schubben (ben nou eenmaal een enorme koukleum en schubben zijn niet echt warm en vuurspuwen kan ik niet).
  Ik ben lekker aaibaar, een angsthaas, maar zal wel mijn geliefden proberen te beschermen met mijn niet zo angstaanjagende uiterlijk.

 9. L Kroon

  Ik zou als draak lichtgevend zijn in wisselende kleuren. Maar vaak nogal mistig of zelfs onzichtbaar.
  Zo’n 2,5 meter en mijn staart is 3 meter. Natuurlijk heb ik ook schubben, maar deze zitten vooral aan de bovenkant. Mijn vleugels maken het mogelijk dat ik kan vliegen met een enorme snelheid.
  Ook zwemmend kom ik diep en ver. ‘
  In rust ben ik vooral in een parelmoeren kleur te zien, met een warme gloed aan de onderkant van mijn lijf.

 10. Ooh ik ben zo benieuwd naar deze serie! Ik zou er uitzien als een zwarte draak met een paarsige gloed erover heen. Ik ben groot, maar niet perse gevaarlijk.. Tenzij je mij of degenen die ik lief heb kwaad doet! Ik doe er alles aan om mijn omgeving te beschermen!

 11. Maryon Kortekaas

  Als draak zou ik rood met oranje en geel zijn en ik bescherm iedereen in mijn omgeving alleen al om mijn angstaanjagende uiterlijk

 12. Als ik een draak was zou ik metallic paarse schubben hebben die overgaan naar zilver, mijn ogen zijn ook donkerpaars met een smeulende pupil in de vorm van een hart. Ik ben voor een vrouwendraak langer dan gemiddeld (net als nu ?), maar wel behendig. Ik ontdek veel van de wereld en vlieg overal naartoe, soms let ik op mensen van een afstand, ik hoor hun gedachten en wanneer ik een geweldadig slecht mens zie, zorg ik ervoor dat hij/zij het daglicht niet meer ziet. Mijn droom is om andere soortgelijke draken te ontmoeten, dat we samen de wereld kunnen ontdekken en deze een betere plek maken.

  P. S. Ik hoop dat de mensen mij dit kunnen vergeven want ik zoek vaak fruitbomen, vooral de perenbomen, maar die zijn vaak van hen. Met mijn vuur maak ik dan heerlijke warme peren en eet ze allemaal op. Soms ben ik alleen te enthousiast en is er geen boompje meer over, hier probeer ik nog aan te werken.

 13. Marilyn Coene

  Als ik een draak zou zijn dan was ik niet zo heel groot rechtstaand op mijn achterpoten zou ik niet groter zijn dan een volwassen mens, mijn kleur die verandert als de zon op mijn schubben schijnt naar oranje en ik zou krachten hebben die ruzie afzwakt en ik vecht voor de kinderen en de zwakkeren zodat iedereen gelijk kan zijn.

 14. Eveline

  Ik zou net als Ember willen zijn!! Een grote mooi draak die voor niets en niemand bang is. Ik zou grote vleugels hebben waar ik mee kan vliegen naar allerlei landen. Mijn klauwen zouden groot zijn waarmee ik mijn tegenstander gelijk een kopje kleiner maak. Ik zou een lange staart hebben en mijn kop zou gouden ogen hebben waarmee ik mijn vijanden in het donker en overdag goed kan zien. Mijn karakter zou zorgzaam zijn en lief maar als het er aan komt dat er gevaar dreigt kan ik als het nodig is de leiding nemen. Verder zou ik van vliegen houden en als ik in mijn mensen vorm ben zou ik een enorme boekworm zijn?

 15. Chantal

  Ik zou een lichtblauwe draak zijn die je niet zou zien in de wolken. Met lilakleurige ogen. En in plaats van vuur spuwen zou ik een ijsdraak zijn.

 16. Lisa

  Ik zou een donkerblauwe draak zijn, echt zo’n warme koningsblauw. Alle accenten hebben een paarse kleur, maar mijn buik is wit voor als ik door de wolken vlieg. Mijn ogen zijn ook paars. Mijn staart loopt uit in een scherpe, giftige punt. Mijn hoorns zijn fluorescent, zodat ik ook nog wat kan zien als ik ’s avonds op pad ga. Ik leef in een groot bos in een grot, waar ik leef van al het wild dat er leeft. Het leven als een draak kan best eenzaam zijn, maar ik heb een vriendschap gesloten met een grote beer. Hij is mijn buurman en we gaan graag samen op jacht. Ook ben ik dol op plonsen en duiken in het grote meer dat voor mijn grot ligt. Vis is een geweldige snack!

 17. Rosemary van Duinen

  In het echte leven ben ik al een draak, in mijn fantasie ben ik dan mooi met glitters en glanzende schubben die fonkelen in het maanlicht. Want draken slapen overdag.Als ze dan toch wakker gemaakt worden overdag ben ik alle tinten groen, maar met een speciale bril zie je me hoe je mij wilt zien.

 18. Ilja W

  Ik gok dat ik een groene draak zou zijn, met iets van gele stippen ofzo. Gewoon net een beetje anders als alle andere draken en een beetje maf. Daarnaast zou ik van alles waar andere draken goed in zijn vast geen snars bakken (zoals vliegen, want te kleine vleugels ofzo), maar ben ik dan wel weer een draak die voor andere diersoorten op zou komen. Een soort alternatieve waakdraak 😛

 19. Mireille Schuijt

  I love deze serie ?
  Ik doe dus mee niet voor mezelf want ik heb hem al staan maar weet iemand die ik er heel leuk mee kan verassen.
  En wat zou ik als draak zijn. De draak die op mijn rug getatoeëerd staat. Een prachtige blauwe draak. Een mix tussen Chinees en Europees. Ik denk dan het meeste aan de draak saphira uit de welbekende serie van eragon.
  I love draken dus dat ik zou kunnen veranderen in een draak zou geweldig zijn!

 20. Annelies Voolstra

  De boeken van Julie Kagawa zijn geweldig.Van de Talon saga heb ik echt genoten,ook van de Nimmer Nimmer land verhalen trouwens en Blood of Eden heb ik ook in een ruk uitgelezen.

 21. Eibert

  Ik zou een paarse draak zijn, gewoon omdat het kan, met zes poten, je weet nooit waar dat goed voor is, en vleugels natuurlijk, want vliegen is altijd gaaf. Ik zou vuur spugen, extra veel en hoog met oud en nieuw, en ik zou in de zomer het zwemwater een beetje opwarmen, want koud water is gewoon niet lekker om in te zwemmen. Ik zou af en toe een heel maisveld roosteren, lekker popcorn voor heel het dorp. En je kunt me inhuren voor de BBQ , alles in één keer klaar hahahhaha

 22. jennifer

  Wat een gave actie! Deze boeken staan nog hoog op mijn lijstje dus ik waag graag een kansje. Als ik een draak was zou ik zwart zijn, omdat ik vaak zwarte/grijze kleding draag. En gewoon omdat ik aan toothless denk bij draken. Opvallend aan mij zou een sjaaltje zijn, omdat ik in het dagelijks leven altijd sjaals om heb lijkt het leuk dat mijn draak versie dit ook zou hebben.

 23. Anneliese De Waal

  Als ik een draak zou zijn dan zou ik rood zijn, ik zou gaan vliegen om te kijken of dieren en
  mensen in nood kan redden ????? Groetjes Anneliese de Waal

 24. Anita te Gussinklo

  Ik ben dan een groene draak maar maak me niet kwaad want dan loop ik rood aan.
  Ook heb ik meerdere koppen en kan ik met vuur spuwen.
  Ik woon in een grot en kan ook vliegen.

 25. Ik als draak? Ik zie het zo al voor me dat ik de klungelige draak ben. Schattig roze en paars, met een half lam vleugeltje. En als ik vuur moet spuwen blijft het bij een kuchje. Het kneusje van de hoop dus. Maar tegelijk net daarom de lieveling van iedereen ?. Ik ben dan ook gewoon de klungel die overal tegenaan loopt enzo. Dus die draak is op m’n lijf geschreven! En wie niet sterk is moet slim zijn dus klungelige draak mag best wel wat intelligent zijn ?.

 26. Ik zou een soort kameleon draak zijn. Me aanpassen aan mijn omgeving en zo min mogelijk opvallen. Dit omdat waarschijnlijk veel mensen bang zijn voor het onbekende en eerst handelen en dan verder kijken. Ik zou willen dat ik dan zou kunnen laten zien dat niet alles wat anders/nieuw is ook slecht/eng hoeft te zijn….

 27. Ilona

  Als ik een draak zou zijn zou ik een heel kleintje zijn en in de kleuren paars met poederroze met zilver er tussen door. En ik zou kunnen vuurspuwen.
  Dus ik lijk op een lief klein draakje maar blijk dan enorm gevaarlijk te zijn voor mijn formaat. En misschien ook wel een beetje klungelig zou zijn.

 28. Kim velema

  Als ik een draak zou zijn, zou ik klein zijn. Misschien wel bijna kleiner als een mens. Zodat ik als il het spannend vond kon wegkruipen in alle kleine holletjes en speeltjes tussen de muur.
  Ik zou wel sterk zijn en energiek, waardoor alle andere draken mij zouden onderschattrn.
  Ook zou ik wendbaar zijn, zodat ik het snelste en slimst kon vliegen van iedereen.

  Mijn kleur zou azuur blauw zijn, zodat als ik over het water vloog ik wegviel in de zee. Zodat ik mij niet altijd maar zou moeten verbergen voor de mensen.

  Daarnaast zou ik ook blauw vuur spuwen. Heter dan bijna al het andere vuur op aarde.

  Ik zou gelukkig en vrij zijn in mijn handelen 🙂

  Het zou een droom zijn die uitkwam

 29. Noa

  Wat een toffe winactie! Ik zou een draak zijn die zich kan aanpassen aan zijn omgeving indien nodig. In moeilijke situaties zal niemand mij meer zien en neem ik het over. Ik zal trouw zijn aan degene die mij goed behandelen en aan degene die mij slecht behandelen, tja die zullen eraan geloven. Als draak zijnde lijkt het me handig en fantastich om veel te reizen en vooral niet te lang op één plek te blijven hangen. De wereld verkennen, dat is waarvan ik droom en dat kan ik als draak zeker in vervulling laten komen. Draken vind ik een van de tofste wezens ooit, en zeker in fantasy lees ik enorm graag over draken. De julie kagawa serie ben ik dus erg benieuwd naar en het klinkt ook echt als een boek voor mij. Ik volg je blog sinds de boeklancering van fataal spel waar ik je ook heb ontmoet, een onvergetelijke ervaring! Veel liefs Noa

 30. Wat een leuke vraag!! Ik zou denk ik een draak zijn met een regenboog staart die verder volledig rood is. Dus dat het gewoon doorloopt. Voor wat ik zou doen heb ik geen heel creatief antwoord, ik zou namelijk gewoon rondvliegen en genieten van alle natuur om me heen.

 31. Monique L.

  Hoog in de bergen en over de valleien vliegt een gigantische draak. Wel zo groot als een huis!
  Als je goed kijkt zie je haar schubben glanzen in de lucht. Hoe deze draak er van dichtbij uitziet is onbekend. Niemand waagde het zo dichtbij de draak te komen of in ieder geval om het na te kunnen vertellen. Af en toe valt er een schub naar beneden, draken vervellen namelijk ook. De schubben zijn zo groot als de handpalm van een jonge vrouw. Diep blauw met een gouden gloed bij het juiste lichtinval. De vinder van de drakenschub kan zijn geluk niet kwijt, want de schubben zijn enorm zeldzaam. Op de zwarte markt betalen zij goed geld voor het verkrijgen van een schub. Alleen de rijkste van de rijksten kunnen het zich veroorloven en dragen kleding met deze schubben. Waar de draak vandaan komt en hoe oud zij is, is onbekend. Eens per maand duikt zij weer eens op en een spoor van verbijstering achterlatend. Men zegt dat zij in een grot woont diep in de bergen de wacht houdend over grootse schatten. Maar het werkelijke verhaal achter de draak blijft een mysterie.

 32. Lyda van den Bos

  Grappige vraag! Lijkt me heerlijk om een draak te zijn. Zou groen zijn (vind ik echt een drakenkleur) en zou de mensen graag willen plagen, maar niets aandoen. Dus een lieve plaagdraak.

 33. Manon

  Als draak zou ik mezelf klein voorstellen ter grootte van een huiskat of wellicht nog kleiner. En met alle kleuren van de regenboog, gewoon omdat het kan. Hoewel waarschijnlijk wel elke keer een kleur wat meer de overhand heeft, afhankelijk van mijn stemming (blauw bij verdriet, geel bij happy, rood bij boos). En ik zou mijn dagen vullen met het genieten van haardvuur en zonlicht, mijn grote schat bewakend: geen berg goudstukken maar een stapel thee (en dobbelstenen).

 34. Alida Koolstra-Bruining

  Ik zou een marine blauwe draak zijn, met ijs blauwe accenten. Mijn maat is klein voor een draak. Mijn schat zou bestaan uit boeken. Mijn lair warm cozy met een open haard vuur met warme chocolademelk en marshmallows. Ik zou geen mensen eten, maar ze zoeken me op om kennis te vergaren.

 35. Ik zou mijn draak heel graag diep en dan echt diep paars willen. Als ik dan vlieg tijdens de zonsondergang. Dan veranderd de kleur naar een mengeling van steenrood en aubergine. De draak is een oddeye. Het ene oog is okergeel en het andere gunmetal grijs/blauw. Op zijn neus zitten hoorns ook in gunmetal en ook de spikes op de staart. De nagels langs de vleugel zijn zo diep zwart dat al het licht en leven erin lijkt te verdwijnen.

 36. Rebecca Bruining

  Als ik een draak zou zijn zou ik een draak zijn dat van welke kant je kijkt je elke keer een andere kleur ziet. Niemand weet precies welke kleur ik ben. Ik heb grote lieve ogen dat als mensen erin kijken zich gelijk op hun gemak voelen. Ik eet geen mensen maar soms een schaap of een koe dat lust ik wel.

 37. van erum maria louisa

  ik doe graag mee voor kleindochters
  moest ik zelf spelen ik zou een groene draak willen zijn
  zo ben ik minder zichtbaar

 38. sabrina wannet

  super leuk Hier zou ik mijn nichtje zoo blij mee maken 😀
  Ik zou een groene draak willen zijn met een blauwige glans over mijn schubben. Het vlies op mijn vleugels zou gelig groen zijn. Ik zou een vrije draak maar tolerant naar de mens. Ik zou ook mijn wijsheid willen delen maar vooral leven in de dichte bossen.

 39. Marian

  Mijn kleur is fuchsiaroze en ik probeer zoveel mogelijk te helpen. Dat is ook mijn enige reden om vuur te spuwen als dat nodig is. Soms spuw ik ook water. Ik heb maar één kop, dat van een hert. Mijn lichaam is dat van een slang. Ik ben vegetariër. Als het nodig is, vervoer ik levende wezens of dingen. Ik hou van feesten. In tegenstelling tot de meeste mededraken zie ik er aardig uit. Vaak breng ik geluk. Ik ben vrouwelijk en strijd tegen het kwaad. Men zegt dat ik intelligent ben en ik heb magische krachten. Ik ben bevriend met Cupido en hou van mooie dingen. Soms ben ik wat te omstuimig. Als ik boos ben, veroorzaak ik aardbevingen. Ik woon in een holle steen onder een vijver en ben erg oud. Bij een gevecht win ik meestal. Ik was de godin van de Noormannen en de Vikingen. In Polen en China ben ik geliefd en bestaat de drakendans. Ik heet Echidna. Ik neem vaak risico’s. Men gebruikt mijn afbeelding vaak als versiering. Ik kan een menselijke vorm aannemen en hou van water. Mijn eega is een elf. Ik kan de toekomst zien. Mijn neef is de zeedraak.

 40. Saskia

  Wauw ontzettend gaaf zeg!

  ?Als ik een draak zou zijn zou ik steeds van kleur veranderen zoals een kameleon: meestal paars en periwinkle (licht paars/ blauw) met holo glitters en glow in the dark als dat mij van pas komt. Ik zou wonen in de Amazone dichtbij een waterval (waarschijnlijk in Brazilië bij Foz do Iguaçu, hoewel dat misschien wat te toeristisch en te druk voor mij is). Dan zou ik snel naar groen veranderen om niet op te vallen in het bos. Ik zou veel reizen en op zoek gaan naar mensen en dieren in nood om deze te helpen. Ik zou zieke mensen met de chronische ziekte van Lyme met een uitzichtloze situatie naar een arts brengen die hen kan helpen. Voor mensen met kwaad in de zin, die bijvoorbeeld onze planeet schade toe brengen, de amazone platbranden voor soja- en palmolieteelt of andere mensen of dieren pijn doen zou ik echt een hele vervelende draak zijn! Die zou ik de stuipen op het lijf jagen en ik zou vuur spugen in regenboogkleuren. Voor straf zou ik deze mensen op een onbewoond/ onontdekt eiland zetten. Ook zou ik de eerste vegetarische draak zijn, hoewel ik voor sommige politici graag een uitzondering maak haha! Wat een leuke vraag zeg, m’n fantasie slaat op hol! ?

  Onwijs bedankt voor deze gave kans, dit lijkt me echt zo’n geweldige serie! ???????Fijne jaarwisseling Emmy! ????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.