BAK – Win een bookplate van MARISSA MEYER

Geplaatst op 5 december 2017 door Emmy in Boeken Adventskalender 2017, Winactie / 7 Comments

Ho ho ho! Vandaag is het Sinterklaas en daarom heb ik vandaag een fantastische prijs voor jullie. Blossom Books heeft een fantastisch cadeau voor jullie beschikbaar gesteld; een bookplate van MARISSA MEYER. AAAAAAAAAAH. Ik ben zo’n fan van haar boeken en zou nog net geen moord doen voor een handtekening. En ik ben dan ook zo blij dat ik een van jullie er blij mee kan maken!

Marissa Meyer kennen we van De Lunar Chronicles en van Harteloos, maar nu ook van Alter Ego. Een boek waar ik echt ontzettend naar uitkijk, want ik ben dol op superhelden!

Wist je trouwens dat je kans maakt op een meet & greet met Meyer herself als je het Nederlandse boek koopt?

Waar gaat Alter Ego over?

Geheime identiteiten.

Uitzonderlijke talenten.

Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn…

Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Hoe maak je nu kans op Marissa’s handtekening? Ik heb een leuke opdracht voor jullie bedacht die te maken heeft met Alter Ego’s (een andere alternatieve jij). Namelijk: Creëer je eigen Alter Ego. Je mag het zo creatief invullen als je zelf wilt; een verhaal, photoshop, foto’s, tekeningen, dollmakers, aankleedpoppen… Go big or go home). Stuur je Alter Ego voor 15 december naar emmy@zonenmaan.net en dan doe ik mijn best om alle inzendingen hier onder te plaatsen. HEEL VEEL SUCCES!

PS. Morgen weer een winactie!

Inzendingen:

O nee. Daar gaan we weer. Het gebeurt op de meest ongelegen momenten. Maar ja, is er ooit een geschikt moment voor gevaar? De hoge tonen van de roep om hulp snijden door mijn hersens. Met een smoesje laat ik mijn vrienden achter bij het tafeltje in de snackbar en loop in de richting van de toiletten, maar in plaats van daar naar binnen te gaan, glip ik door de nooduitgang naar buiten en begin te rennen. Mijn benen voelen lang als van een cheeta en algauw ben ik drie blokken verder.
Als klein kind was ik al goed met dieren, maar de eerste keer dat ik mijn bijzondere band met dieren ontdekte, dacht ik dat ik gek werd. Het is namelijk meer dan alleen een telepathische verbinding met dieren in nood. Ik kan de speciale krachten van dieren tijdelijk overnemen. Snelheid, kracht, alles wat een mens ook kan, maar dan… beter.
Tenminste, ik denk dat er grenzen aan zijn. Misschien kan ik wel meer. Misschien kan ik vliegen of iemands keel doorbijten met mijn tanden, maar ik heb niet het lef om dat te proberen. Het is ook nog niet nodig geweest.
Ik ben vlakbij de steeg waar de noodoproep vandaan kwam. Ik schakel in sluipstand, als een jagende leeuwin. Een hond jankt. Een paar jongens lachen. Mijn vleermuisgehoor zegt me dat het er drie zijn. Die kan ik wel aan. Ik stap naar de ingang van de steeg. Ze hebben me niet in de gaten.
“Dat moet je niet doen.”
De jongens kijken op van de chocoladebruine labrador die op de grond ligt. Zijn staart kwispelt zwak, als hij me ziet. Het komt goed, vertel ik hem met mijn gedachten.
“We doen wat we willen,” zegt de grootste jongen.
“Niet als je daarmee een onschuldig dier pijn doet,” zeg ik.
“En wat als we een niet-zo-schuldig meisje pijn doen?” De andere jongen zou knap zijn als hij niet zo’n wrede grijns op zijn gezicht had.
Ik doe alsof ik over mijn schouder kijk. “Zelfs als je die kon vinden, zou het geen goed idee zijn.”
De twee jongens stormen op me af. Met kangaroekracht spring ik op en plant mijn Docs in hun gezicht. Ze landen hard op de straat.
De derde jongen ziet er dom uit met zijn opengezakte mond, maar dan zie ik iets flitsen in zijn hand en ook hij stormt op me af. Soepel als een slang beweeg ik me uit de baan van het mes. Hij struikelt over mijn voet. Het mes klettert op de tegels. Ik plant mijn elleboog in zijn rug en mijn knie raakt zijn kin. Hard. Ik hoor een tand afbreken.
Het is niet alleen dierenkracht natuurlijk. Die paar Taekwondolessen waren ook erg nuttig.
De twee andere jongens krabbelen overeind. Ik wacht hen op in een ontspannen gevechtshouding, maar ze hebben genoeg gehad. De knappe jongen probeert met een hand zijn bloedneus te stelpen en de ander ondersteunt zijn kaak. Met hun vrije hand slepen ze de messentrekker mee en verdwijnen.
Ik kniel neer bij de hond.
“Stil maar, jochie. Ze zijn weg,” zei ik, terwijl ik het nummer van de dierenambulance onder mijn speeddial opzoek.
“Gaat het?” vraagt mijn beste vriendin als ik terugkom bij ons tafeltje. “Je patat is bijna koud.”
“Ik hoorde een zielige hond achter en ik moest hem even helpen. Maar het is al goed.”
“Jij en je dieren. Ik weet niet hoe ze je altijd weer vinden.”
“Ze hoeven me niet te vinden. Ik vind hen wel,” zeg ik met een mysterieuze glimlach.
*********

Tags: ,

Divider

7 responses to “BAK – Win een bookplate van MARISSA MEYER

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.