BAK – Maak kennis met de Lux serie en win

Geplaatst op 13 december 2018 door Emmy in Boeken Adventskalender 2018, Winactie / 8 Comments

Ben jij al bekent met de Lux serie van Jennifer L Armentrout? Dit is dé young adult serie waarmee zij in Amerika doorbrak en sinds dit jaar kunnen wij ook in Nederland genieten van Katy en Daemon. In samenwerking met Zomer&Keuning mag ik de eerste drie delen van de serie weggeven! En wie weet regelen we het vierde deel ook nog 😉 Dit is dus hét moment om kennis te maken met de serie, of om je bestie net zo verslaafd te maken aan dit alienavontuur. 

Waar gaat de Lux serie over?

Obsidian (Lux #1) – Jennifer L. Armentrout

Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen, en leert de adembenemende good looking, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te vermijden, haar lot een totaal andere wending zal geven…

Klinkt dit als muziek in je oren en ben je benieuwd naar deze paranormal romance kaskraker? Top! De uitgeverij zal één gelukkig winnaar de eerste drie delen van de serie sturen, en ik ga samen met Esmee mijn best doen deel vier ook nog te regelen. Zo kan je meteen bijna de complete serie in bezit krijgen, of de delen die je nog mist (en de rest aan en vriend of vriendin geven. Of je geeft de serie sowieso aan iemand die volgens jou echt moet kennismaken met deze boeken. 

Hoe maak je nu kans op deze geweldige prijs? 

FANFICTION, baby. 

Katy is een boekblogger en dus stiekem een beetje een nerd en waar houden wij nerds van; fanfiction. Het liefst stiekem over onszelf, natuurlijk. Dus ik daag jullie uit om en stukje te schrijven waarin je zelf oog in oog komt te staan met een Lux, een sexy alien net als Daemon, met bijzondere krachten. Het stuk hoeft niet heel lang te zijn, een woord of 100 maakt mij al gelukkig. Plaats je inzending in de reacties en denk maar zo; go big or go home; in fanfictie kan ALLES. 

Zorg dat je stukje voor 24 december online staat, en wie weet begin jij het nieuwe jaar met een fantastische nieuwe serie om te ontdekken. Heel veel succes! 

Tags: ,

Divider

8 responses to “BAK – Maak kennis met de Lux serie en win

 1. Sabrina Wannet

  nou idd go big 😀 sorry 685 woorden
  Lux fanfiction

  Kom op, Sandstorm we laten die beginnelingen zien hoe je van dit duffe buitenritje een avontuur maakt”. Al sinds afgelopen maandag nu drie dagen geleden verheug ik me al om, samen met Sandstorm te racen over de Veluwe. En vandaag mag het dan eindelijk Madam Oosterling vertelde me vanochtend dat ik mocht buiten rijden, zelf kiezend of ik met de groep mee reed of alleen op pad zou gaan. Natuurlijk gaf ik gelijk aan, dat ik het stukje naar de Veluwe met de groep zou rijden maar eenmaal aangekomen daar mijn eigen weg zou gaan. Sandstorm en ik reden net een halfuur alleen in een prettige draf, toen ik in de verte een fel paars/blauw licht zag oplichten maar zo snel het kwam was het ook weer zo verdwenen. Niet wetend of ik het goed had gezien zette ik Sandstorm aan in galop richting het gebied waar het licht zo net nog had gebrand. Halverwege komt er een knappe jonge man mij tegemoet gelopen met blond haar zo goud als de zon en een licht gebruinde huid. Toen ik binnen hoor afstand was riep de man naar mij: “Hoi, zou je mij misschien een handje kunnen helpen? Mijn terreinwagen daar tussen de bomen heeft net een burn-out gekregen door mijn ijverige broertje. En ik heb geen telefoon zou ik misschien mogen meerijden?”
  Sandstorm keek de vreemdeling scheef aan maar gaf verder geen kik toen de man dichterbij kwam.
  “Mijn naam is Sabrina, hoe heet jij?” Vroeg ik aan de vreemdeling. De vreemdeling antwoordde dat hij Dimitri heette en uit een plaatste genaamd Angeren komt. Ik stemde in om hem naar het dichtstbijzijnde huis te brengen maar Sandstorm leek dit opeens maar niks te vinden. Sandstorm gooide haar oren in de nek en hinnikte hard toen Dimitri aanstalten maakte om op te stappen. Dimitri liep naar haar hoofd een praatte zachtjes met haar, iets wat normaal nooit werkte. Hij stapte op en al snel zagen we in de verte het huisje van de boswachter.
  Boswachter Simon kwam boos naar buiten gestormd toen hij ons zag. “Simon, is er iets aan de hand? Zijn er weer vandalen bezig?” Vroeg ik Simon. Simon negeerde mij totaal en stormde op Dimitri af. Dimitri stapte snel opzij en toen hij dit deed leek de lucht te trillen en kalmeerde Simon aanzienlijk. “Dimitri ik heb jou en jouw soort jaren geleden al verboden op de Veluwe te komen”. “ik ben jullie trucs spuug zat, haal die verdomde truck van je en wegwezen” riep Simon nog steeds boos. “EEh Simon? Zijn truck is kapot, hij kwam hier om te vragen om de wegenwacht te bellen” zei ik snel. Simon keek eindelijk naar mij maar wat hij toen zei vond ik maar raar, namelijk dat zijn truck niet kapot zal zijn maar hij geheid weer eens is gaan vechten met zijn broer. Dimitri en zijn jongere broer Lucas hadden namelijk al veel vernield op de Veluwe.
  Ik vond dit zo raar klinken dat ik Sandstorm omkeerde en in volle galop terug reed naar waar ik dat felle licht had gezien. Van een afstand zag ik een truck staan met een jongen ernaast, met dezelfde teint huidskleur maar zijn blonde haar leek meer het maanlicht te presenteren. Achter de auto zag ik vele gaten in de grond en sommige bomen hadden zwarte plekken alsof ze door vuur waren aangeraakt. Toen de jongen van wie ik verwachte dat het Lucas was mij zag begon hij breed te grijnzen. “Dus de boswachter heeft woord gehouden en bewaard ons geheim niet langer” riep de jongen. “Ik heet Lucas en ik ben een LUX, mijn gave is een combi van Aarde en Vuur. En ik denk dat je die van mijn broer Dimitri al wel weet? Vertelde Lucas mij alsof hij me naar het weer vroeg. “Nee, daar heb ik niet op gewacht ik wou zien wat precies het blauw/paarse licht was. Maar nu vraag ik me vooral af wat hier in hemelsnaam is gebeurt”. “Nou alleen maar een kleine ruzie tussen mijn broer en mij maar jij bent uniek zoals je hierheen komt gevlogen op je paard”.

 2. Kim Velema

  Geschrokken kijk ik naar buiten. In mijn achtertuin staat een man. Ik twijfel of ik moet bewegen of dat ik stil in het hoekje waar ik zit blijf zitten in de hoop dat hij mij niet ziet, maar dan zie ik zijn fonkelende paarse ogen recht in de mijne kijken. Shit, shit, shit.
  Hij komt in beweging en loopt richting mijn achterdeur. Ik pak mijn mobiel en ren van de bank af op weg naar de trap.
  Maar dan tikt de man op het raam. Hij gebaard of ik de deur open wil maken en trekt daarbij een smekend gezicht. Ik weet niet waarom, maar iets in zijn gezicht maakt dat ik hem direct vertrouw. Het lijkt alsof ik hem al jaren ken, maar ik weet zeker dat ik hem nog nooit gezien heb.
  Ik bijt op mijn lip en denk na. Ik ben alleen thuis en heb wel beter geleerd dan vreemde mannen binnen te laten, maar deze man voelt helemaal niet vreemd aan.
  Schuifelend loop ik naar de deur en roep door het glas:’ waarom zou ik je binnenlaten?’
  Hij kijkt me verbaast aan, alsof ik de eerste ben die wat aan hem vraagt. Nonchalant haalt hij zijn schouders op :’het regent’.
  Nu zie ik pas hoe hard het regent, en voorzichtig draai ik de deur van het slot. De man pakt de deurklink en opent de deur terwijl ik naar achter schuifel. Stom, stom, stom, ik had beter moeten weten.

  Als ik wakker wordt lig ik in een witte kamer. Verbaast kijk ik om me heen. Het duurt even voor ik me herinner wat er de vorige avond is gebeurd en dan slaat de paniek toe. Shit, waar ben ik. Waar is die man met de paarse ogen en waarom voelt het toch alsof ik niet bang hoef te zijn. Ik kijk om me heen en zie de man lachend in de hoek van de kamer staan.
  ‘ah, je bent wakker’, zegt hij met een lach op zijn veel te mooie gezicht.
  ‘waar ben ik, wie ben jij en wat ga je met me doen?’, het laatste durf ik bijna niet uit te spreken.
  ‘Ik ben azaric, de beschermer van quoli. Je bent nog nergens, maar ik neem je mee naar een plek waar je veel harder nodig bent dan op aarde’.
  Langzaam dringen zijn woorden tot mij door. En ik merk dat ik wegzak in een diepe slaap. Dit moet een droom zijn.

 3. Annelies Voolstra

  Mijn hele leven woon ik al in een klein dorpje van een paar honderd inwoners.Iedereen kent elkaar en ze weten alles van je tenminste dat denken ze.Hier ben ik opgegroeid en heb met mijn leeftijd genoten op de basis school gezeten(daar ben ik nu gelukkig van af).Ik ben altijd al een buiten beentje geweest omdat ik anders was.Niemand wou met me spelen en voor verjaardagen werd ik ook nooit uitgenodigd,niet dat het mij wat kon schelen.Ik was liever alleen.De zomervakantie is nu voorbij en ik ga naar een nieuwe school in de stad.Het is best wel een beetje eng om naar een nieuwe school te gaan met allemaal vreemden.Na wat zoeken vind ik mijn klas.Ik ben wat laat maar de leraar ziet het voor deze keer door de vingers.Snel ga ik op de enige nog lege plek achter in de klas zitten.Het meisje die naast me zit stelt zich voor als Maria en ik mag haar meteen.In de maanden die volgen word Maria mijn hartsvriendin.We logeren bij elkaar (ik meestal bij haar,want zij woont in de stad} en vertellen elkaar alles.Na de kerstvakantie komt er een nieuwe jongen bij ons in de klas.Hij is een beetje een nerd maar zijn glimlach is fantastisch.Ik ben meteen verlieft op hem.Aan het eind van zijn eerste week op school durf ik hem eindelijk aan te spreken.We praten wat over dingen die we leuk vinden als een groepje pestkoppen komt aanlopen.Ze beginnen tegen Jan (zo heet hij)te schelden en te slaan,Ik word heel boos op ze en ineens zijn ze weg.Waar zijn ze gebleven vraag ik Jan maar hij kijkt me alleen wezenloos aan en begint zich om te draaien.Ik snap er niets van wat heeft hij nu opeens.Dan merk ik op dat Jan zich niet meer beweegt,wat is dit nu?Plotseling staat Maria naast me en vraagt”Wat heb je gedaan?”Niets zeg ik die pestkoppen waren zomaar in een keer verdwenen en wat is er met Jan hij beweegt helemaal niet meer.Dat heb ik gedaan ik heb hem bevroren omdat jij ons hebt verraden.Maria haalt mij over om Jan achter in de auto te leggen en onder weg verteld ze me dat zij een Lux is en dat ik er ook een ben.We hopen dat Maria’s ouders ons kunnen helpen deze puinhoop weer goed te krijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.