BAK dag #31 | Win Alleen op de wereld

Geplaatst op 31 december 2016 door Emmy in Boeken Adventskalender 2016, Winactie / 32 Comments

Hier is hij dan. De aller aller allerlaatste winactie van de boeken adventskalender van dit jaar. Morgen beginnen we met 2017 en dan is het weer 11 maanden wachten tot de volgende editie. Maar wees niet bang, we zullen het hele jaar vast nog leuke dingen kunnen winnen hier! De laatste prijs van deze editie is een prachtige uitgave van het boek Alleen op de wereld. Dit boek is onlangs opnieuw uitgegeven en zowel het verhaal als de afbeelden zijn fantastisch. Uitgeverij Gottmer heeft dit boek beschikbaar gesteld, dankjewel!

Alleen op de wereld – Hector Malot‘Alleen op de wereld’ is het klassieke verhaal van Hector Malot over vondeling Rémi op zijn reis door Frankrijk. Deze schitterende editie werd geïllustreerd door Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons.
Het is het verhaal van de 8-jarige vondeling Rémi die door zijn stiefouders aan straatmuzikant Vitalis wordt verkocht. Daarmee begint zijn lange zwerftocht door het 19e-eeuwse Frankrijk, waarin hij er na de dood van Vitalis helemaal alleen voor komt te staan.
Dankzij de toegankelijke bewerking door Tiny Fisscher kan een nieuwe lichting lezers snikken om het lot van vondeling Rémi. De nieuwe, soepele vertaling maakt deze editie geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.
Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons maakte de illustraties voor deze prachtige uitgave. Ter inspiratie volgde ze de route die Rémi door Frankrijk heeft afgelegd. Het resultaat liegt er niet om: schitterende illustraties, die het mooie, maar desolate Franse platteland en het harde leven in de stad op unieke wijze weergeven.

2017 staat voor de deur en hoewel ik nog heel veel boeken heb liggen om te lezen, ben ik altijd op zoek naar nieuwe aanraders. Jullie opdracht is dan ook:

vertel welk boek ik volgens jou écht moet lezen in 2017

Laat een reactie achter (bij voorkeur met een goodreads linkje) en vertel me waarom ik dat boek moet lezen. Laat je reacties achter voor 8 januari.

Voor nu een fijne jaarwisseling!

Tags: ,

Divider

32 responses to “BAK dag #31 | Win Alleen op de wereld

 1. Michelle de Groot

  Het is al een ouder boek, maar Ready Player One van Ernest Cline blijft altijd een van mn favorieten! Verder ben ik nu Dark Matter aan het lezen, van Blake Crouch, en als je een beetje van de wetenschap houdt is dat wellicht iets voor je.

 2. Ik ben zo verliefd op deze uitgave van ‘alleen op de wereld’! ? Ik las dit boek vroeger altijd bij oma, zat ik aan de keukentafel terwijl zij stond te koken. Ik kan het niet laten om een kansje te wagen.

  Ik denk dat jij ook erg blij zult worden van ‘Schaduw van de nieuwe maan’ van Lynn van Puyenbroeck. Het is zo’n tof, goed uitgewerkt fantasy verhaal vol heftige politieke intriges, magie, een gruwelijke vloek en ontzettend gave (fictieve) religieuze legenden.

  Ooooh, maar ik wil trouwens eigenlijk ook nog ‘My lady Jane’ aanraden. Ik weet dat je van grappige fanfiction houdt en dat is dit boek gewoon! Het is zo grappig 🙂

 3. Ik heb altijd fijne herinneringen aan de boeken van Chris Cleave. Vroeger verslond ik Connie Palmen, en op dit moment lees ik We moeten het even over Kevin hebben. Ik vind het bijna onmogelijk om jou een leestip te geven, want de dingen die ik heb gelezen en jij niet, zijn niet jouw genre. Maar.. waar ik misschien wel wat van weet: prentenboeken! Dus: mocht je ooit een kindje krijgen die gek is op machines : lees “opa heeft een monstertruck” voor. “De kleine walvis” heeft prachtige illustraties, al blijft het verhaal wat achter. Ik zou wel een kindje lusten is grappig en een beetje spannend en kuikens op de dierderij heeft van alles wat: leuke tekeningen, een verhaal op rijm en cijfers.

  Hopelijk kende je iets nog niet 😉

 4. Ingrid Lagerwerf

  Mijn ouders hebben nog een hele oude versie van alleen op de wereld. Lijkt mij erg leuk om dan de nieuwste versie in de kast te hebben.

  Ikzelf ben nu in het boek Tad Williams bezig genaamd Tailchaser’s Song. Een epic fantasieboek over katten. Leest heerlijk weg. Dus die zou ik je zeker aanraden om te gaan lezen in het nieuwe jaar.

  Fijn nieuwjaar en dat er nog meer mooie boeken in 2017 in de boek kast komen.

 5. Mariska

  Oke.. moeilijk! Ik heb in mijn leven bij lange na niet zoveel prachtige boeken gelezen als jij.. Ik blog niet over boeken.. heb geen goodreads en ik ken je niet persoonlijk.. maar daarin tegen volg ik zon & maan wel ontzettend graag.. en vind ik dat boeken mensen toch altijd een soort van verbinden.. mijn aanrader is een boek dat ikzelf ga herlezen in 2017.. ik was er vroeger helemaal weg van en ben benieuwd of ik het nog net zo fijn vind als toen.. het is een combinatie tussen een fantasie en een realistisch wereld.. “Lichtland” van H.L. MacCutchen..

  Ik wens je een heel fijn, gezond, gelukkig 2017 toe, met veel mooie boeken!

 6. Xaviera Jamie Jansen

  “Belgravia” is de moeite meer dan waard! Het leest als een tierelier en het is enorm leuk om te lezen hoe ze eeuwen terug al worstelden met elkaar en met zichzelf! Een soort “Alleen op de wereld” maar dan anders. Een goede jaarwisseling toegewenst een sprankelend en een fantastisch 2017 met vel leesplezier!

 7. Carla Hillekens

  Al een oud boek, maar net zo’n mustrrad als Alleen op de wereld. En actueel met tentoonstelling over Rodin in Groninger Museum: Camille Claudel een vrouw van Anne Delbee. Camille Claudel was de minnares van Rodin. Zelf ook een beeldhouwster. Een prachtig maar ook schrijnend liefdesverhaal. Haar werk werd als vrouw niet erkend en uiteindelijk belandt ze zelfs in het gekkengesticht.. ook hierbij gehuild…

 8. Carla Hillekens

  Ook al een ouder boek, maar actueel nu met tentoonstelling van Rodin in Groninger Museum: ‘Camille Claudel een vrouw’ van Anne Delbee. Ze was de minnares van Rodin en zelf ook beeldhouwster. Een prachtig maar schrijnend liefdesverhaal. Uiteindelijk belandt ze in een gesticht. Hartverscheurend en ook bij dit boek een traantje gelaten..

 9. Chantal Schepers

  Ik weet niet of je het boek al gelezen hebt maar ik vind The night circus van Erin Morgenstern een echte aanrader. Alles word zo mooi omschreven.

 10. Sabrina H

  Ik vond Soul Beach echt tof om te lezen (en de vervolgen erop). Die zou ik dus aanraden. Zijn wel al oudere boeken dus grote kans dat je die boeken misschien al wel gelezen hebt.

 11. Sandy van der Kolk

  Lastig hoor… een boek tippen aan jou… had net een heel verhaal neergezet en kwam er toen achter dat deze al in je lijst stond… Aangezien ik er nog niet heel veel in jouw favoriete genre heb gelezen waag ik mezelf daarbuiten en raad ik je aan om “Keukenmeidenroman” van Kathryn Stockett te lezen. “The Help” in het Engels, er wordt gezegd dat deze versie beter is dan de vertaling, heb ‘m zelf alleen in het Nederlands gelezen en vond deze versie al mooi. Het speelt zich af in de jaren 60 in Mississippi waar bij de kloof tussen blank en donker nog gigantisch is. Ik hoop dat je dit boek een kans geeft.

 12. Kim

  Wauw, het boek ontworteld lijkt mij perfect voor jou. Het is spannend, meeslepend, buitengewoon en eigenlijk gewoon perfect. Het is een stand alone, maar het voelde alsof er nog veel meer over zou kunnen komen (duidelijke hoop voor de toekomst).
  Zelfs als je dit boek niet kiest en iemand anders het boek laat winnen, LEES DIT BOEK ALSJEBLIEFT. het is namelijk een boek dat niet uit je collectie mag ontbreken ♡

 13. Kim

  Wauw, het boek ontworteld lijkt mij perfect voor jou. Het is spannend, meeslepend, buitengewoon en eigenlijk gewoon perfect. Het is een stand alone, maar het voelde alsof er nog veel meer over zou kunnen komen (duidelijke hoop voor de toekomst).
  Zelfs als je dit boek niet kiest en iemand anders het boek laat winnen, LEES DIT BOEK ALSJEBLIEFT. het is namelijk een boek dat niet uit je collectie mag ontbreken ♡!!!

 14. Dikkiedik

  Een boek wat binnenkort uitkomt en dat ik al heb mogen lezen: kleine zwarte leugens van Sharon Bolton, een absolute aanrader!

 15. Hoi Emmy, ‘Alleen op de wereld’ is zo’n klassieker die ik ooit wel zou willen lezen en deze uitgave is supermooi, dus ik doe graag mee 🙂
  Voor het nieuwe jaar raad ik je aan om ‘Een charismatisch defect’ van Eva Kelder te lezen. Het komt binnenkort uit en het is haar tweede boek. Eva’s debuut ‘Het leek stiller dan het was’ vond ik zo ontzettend mooi. Ik weet dat het niet je favoriete genre is, maar ik weet ook dat je openstaat voor uitstapjes. Vandaar deze tip.
  Een mooi leesjaar gewenst!

 16. Ik raad je vooral ‘Pril Geluk’ van Guy Didelez aan. Als je van heftige verhalen houdt is dit echt wel een aanrader want ik vond dit boek echt heel bijzonder. Ik heb hem nog niet zo lang geleden gelezen. Ik doe mijn best om een linkje erbij te plaatsen, maar goodreads is op dit moment echt drukbezet en werkt alleen mee in kleine stukken…
  Gelukt!
  https://www.goodreads.com/book/show/10644749-pril-geluk

  En ik ben trouwens heel benieuwd naar het boek ‘Alleen op de wereld’. Iets helemaal anders wat ik normaal lees, maar dat is ook eens goed. Het lijkt me echt een bijzonder boek!
  En ik wens je een fijn leesjaar toe 🙂

 17. Lotte

  David Baldacci, de voltooiing.! Alhoewel ik betwijfel of je die nog niet zou gelezen hebben. Ik ben nu in het tweede boek van de serie bezig en ik vind het zo geweldig. Ik heb ondertussen deel 3 ook al gehaald, want ik wil die sowieso ook lezen.! Ik hou normaal niet van tovenarij e.d. in boeken, maar hierbij vind ik het geweldig.! Dus het lijkt me leuk als fervent lezer van onbestaande taferelen om eens te weten welk boek die een beetje in die aard ligt wel geapprecieerd wordt door iemand die over het algemeen niet zo van het genre houdt.

 18. Fran

  Ik was erg benieuwd naar de tekeningen in het boek ‘Alleen op de wereld’ en kwam zo via de zoekmachine op hier terecht. En omdat mijn voornemen voor dit jaar was om meer te gaan lezen, ga ik zeker vaker eens een kijkje nemen op je blog.
  Wat mij opviel is dat er geen boeken van Isabel Allende op je lijst staan. Haar magisch-realistische en avonturenromans zouden niet misstaan op deze lijst. Misschien heb je ooit wat van haar gelezen en anders raad ik je bij deze aan haar meest bekende boek ‘Het huis met de geesten’ te lezen. Maar ook bijvoorbeeld haar avonturenroman ‘Zorro’ is zeker aan te raden.

 19. Monique

  Kat over de vloer van Rachel Wells het is het tweede boek van deze schrijfster en het is dus het vervolg van Kat over de drempel dit zijn hele makkelijke en snel lezende boeken over een kat die als zijn bazinnetje overlijdt en hij de kans loopt dat hij naar het asiel wordt gebracht dat hij zelf opzoek gaat naar een nieuw baasje op die weg daar naartoe leert hij verschillende katten en mensen kennen en vind dan een nieuw huis. Aangezien jij heel veel van katten houd zoals op je facebook kan zien..raad ik je dit boek heel erg aan. En hij voelde zich ook een beetje Remi toen hij net op wegging.

 20. Kamilya

  Wat een geweldige winactie! ‘Alleen op de wereld’ is één van mijn favoriete boeken aller tijden. Het exemplaar dat ik nu heb is al flink wat jaartjes oud en valt inmiddels van ellende uit elkaar. Tijd voor een nieuwe dus!

  Oei, welk boek ik je kan aanraden? Dat is echt een lastige vraag! Er zijn zo ongelofelijk veel boeken die ik je wil aanraden 🙂 Het eerste wat in me opkwam was ‘Het bottenseizoen’, maar zie dat je die al gelezen hebt. Ehm… Ik vraag me af of je ‘Mijn zus woont op de schoorsteenmantel’ van Annabel Pitcher al gelezen hebt? (https://www.goodreads.com/book/show/11329046-mijn-zus-woont-op-de-schoorsteenmantel) (hier nog de boektrailer die zeker het bekijken waard is: https://www.youtube.com/watch?v=L7GQljV3xtQ). Echt een prachtig verhaal, verteld door de 10-jarige Jamie die zijn zus heeft verloren bij een terroristische aanslag door moslimextremisten. Het gezin valt langzaam maar zeker uit elkaar, maar Jamie vindt steun en vriendschap bij Sunya, een moslimmeisje – iets waar Jamies vader totaal niet achter staat.
  Je leest over de moeilijke thuissituatie van Jamie en hoe hij nadenkt over de dood, goed en kwaad en alles wat er verder in zijn leven gebeurt. Het klinkt als een heel dramatisch boek en het bevat inderdaad veel dramatische gebeurtenissen, maar is wel enigszins luchtig, scherp en met humor geschreven. Dit boek bleef mij heel lang bij (en herinnert me er aan dat ik ‘m gauw weer wil herlezen!): ontroerend, hartverwarmend, indrukwekkend. Absoluut een aanrader!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.