BAK dag #14 | Win Maresi

Geplaatst op 14 december 2016 door Emmy in Boeken Adventskalender 2016, Winactie / 3 Comments

Hou jij van mooie boeken? Ik wel. Vanbinnen én vanbuiten, want het liefst heb ik mooie omslagen in mijn boekenkasten. In mijn beleving behoord Maresi tot een van de meest bijzondere verhalen van het afgelopen jaar. En ook de omslag draagt daar aan bij.

Goh, welk boek zou je vandaag nou kunnen winnen, denk je?

MARESI natuurlijk! En wel bij Ellis van Cinderellis, die een heel bijzondere recensie over dit boek schreef. Wie anders dan Ellis kan jullie overtuigen om dit boek te willen winnen? Ga snel op haar blog kijken, want zij mag namens de Boeken Adventskalender en uitgeverij Clavis een exemplaar van Maresi weggeven.

Cinderellis

Maresi (Kronieken van het Rode Klooster #1) – Maria Turtschaninoff

Mijn naam is Maresi Enresdotter. Ik teken mijn herinneringen op nu alles mij nog helder voor de geest staat. Er is nog niet veel tijd verstreken, één lente slechts. Ook wat ik het liefste zou vergeten, ligt me nog vers in het geheugen. De geur van bloed. Het geluid van krakende botten.

Maresi is novice in het Rode Klooster op het eiland Menos, een plaats waar mannen niet mogen komen. Net als vele andere meisjes is ze gevlucht voor honger, vervolging en onderdrukking. In het Klooster heeft ze een nieuw thuis gevonden, waar ze ontdekt waar haar hart ligt: bij kennis en boeken.
Op een lentemorgen komt een jong meisje aan op het eiland: Jai. Ze is op de vlucht voor haar vader. In haar kielzog brengt ze gevaar en verschrikking mee. Iedereen in het Klooster wordt op de proef gesteld, maar niemand meer dan Maresi.

Het eerste boek van de Kronieken van het Rode Klooster. Een mysterieus en meeslepend verhaal over een meisje dat een hartverscheurende keuze moet maken. Voor young adults.

Winnaar van de Finlandia Juniorprijs voor het beste Finse jeugdboek van 2014

Dit boek winnen? Breng dan een bezoekje aan Cinderellis. Morgen weer een nieuwe winactie.. Tot dan!

Tags: ,

Divider

3 responses to “BAK dag #14 | Win Maresi

  1. Nancy van Heck

    Wat een mooi verhaal zo op het eerste oog gelezen ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat.
    Ik hoop dat ik dit mooie boek zou mogen winnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.