De antwoorden van de YA quiz

Geplaatst op 21 december 2017 door Emmy in Boeken, Boeken Adventskalender 2017 / 5 Comments

Tot en met gisteren konden jullie meedoen aan de Young Adult quiz waarbij jullie kans maakte op een Celebrate Books box. Er deden super veel van jullie mee en velen deden het ontzettend goed. Vandaag leek het me leuk om de vragen nog eens te herhalen, mét de juiste antwoorden erbij.

 1. Welke young adult uitgeverij is dit jaar zelfstandig geworden?

Het goede antwoord moet natuurlijk zijn: Blossom Books! Best of YA is nog altijd een onderdeel van Unieboek | Het Spectrum en Young & Awesome is een imprint van Uitgeverij Leopold. Blossom Books was voor 2017 een imprint van Kluitman, maar sinds 1 januari 2017 zijn ze een zelfstandige uitgeverij (Nu zelfs met een eigen imprint!)

 1. Noem de 7 hoven van de Hof van doorns en Rozen serie

Winter, Zomer, Herfst, Lente, Nacht, Dag, Ochtend

 1. Van welke serie verschijnt er in 2018 een graphic novel op de Nederlandse markt?

Het enige goede antwoord hierbij was Percy Jackson! In het voorjaar van 2018 zal Van Goor deze boeken gaan uitgeven en IK KAN NIET WACHTEN. Veel van jullie wisten deze trouwens niet.

 1. Welk van deze boeken werd dit jaar niet verfilmd (film of serie)

Het juist antwoord is Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld, want deze komt pas uit in 2018 (en het wordt een feestje!) Wonder draait overigens NU in de bioscoop.

 1. Welk boek is oorspronkelijk geschreven door een Nederlander, en belandde op de New York Times bestseller list?

Allereerst, ben ik nu gewoon een 5e vraag vergeten? STOM! Het goede antwoord is natuurlijk This is where it ends (54 minuten) van Marieke Nijkamp!

 1. Noem een boek uit een Celebrate Books box

Bijvoorbeeld: Piper perish, wonderland, flame in the mist, alter ego… Vrijwel iedereen had een boek juist.

 1. Aan welk boek heb ik, Emmy, niet meegewerkt?

Aan Iskari heb ik niet meegewerkt. Piper Perish en Wonderland heb ik geillustreerd en Lobsters heb ik voorzien van een kaft.

 1. Welke auteur kwam dit jaar niet naar Nederland?

Marissa Meyer, maar die komt in 2018! Victori Dixen en Amy Ewing kwamen naar YALFest en Kristen Cicarrelli was hier op vakantie en deed een boekhandel aan.

 1. Welke kleur heeft het tweede boek in de summoner serie?

Groen! Het eerste deel is blauw en het derde deel wordt rood.

En dat waren ze! Ik kan me voorstellen dat sommige vragen lastig waren, bijvoorbeeld als je echt alleen Engels leest en dus niet zo op de hoogte bent van wat er in Nederland wordt uitgegeven, of als je nog nooit een Celebrate Books Box hebt gekocht. Maar een quiz mag natuurlijk ook niet te makkelijk zijn! De winnaar? Die is te vinden in het winnaar blogbericht.

Hoeveel had jij er goed?

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

5 responses to “De antwoorden van de YA quiz

 1. Echt een leuke diverse quiz Emmy! Ik had Percy Jackson al in het Engels op mijn lijstje staan als graphic novel maar nu wacht ik wel tot de Nederlandse uitkomt

 2. Kim Claesen

  Het was een leuke quiz! Zelf had ik op 1 vraag na alles juist dus ik ben toch wel blij met mijn resultaat :-). Een Graphic Novel van Percy Jackson? Dat wist ik echt niet … maar nu ben ik er wel erg benieuwd naar!!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.