Alles wat je wilt weten over YALFest 2018 + Win 2 kaartjes!

Geplaatst op 19 maart 2018 door Emmy in Evenement, Winactie / 37 Comments

Nog maar iets meer dan een maandje en het tofste young adult evenement van het jaar is er weer! Vorige week kreeg ik alle ins and outs over YALFest 2018 te horen en ik hoop dat ik de twijfelaars met deze blogposts nog kan overtuigen en de mensen die een kaartje hebben gekocht nog enthousiaster kan maken. Ennuh, nog geen kaartje? Dan wil je deze blogpost zéker lezen. *HINT*.

Locatie

Net als vorig jaar is YALFest ook dit keer weer in de studio’s van Aalsmeer. Dit is prima te bereiken, al lijkt het soms verder dan het is. Vanaf Den Bosch rijd je er in nog geen uur naartoe. Parkeren is er makkelijk te doen en voor de OV-gangers rijden er speciale pendelbussen. Super geregeld, dus!

Binnen is de locatie nog groter, want er is nu een ware markt met meer dan 15 stands (Waaronder Letters & Lights). Ook zit er een plattegrond in je goodiebag, dus je hoeft niet te verdwalen. Tevens zijn de organisatoren druk bezig met het verbeteren van de garderobes, dus die rolkoffers kunnen jullie weer meenemen!

Goodiebag

De goodiebag is weer enorm gevuld en heeft een waarde van minimaal 50 euro. VIJFTIG EURO. Er zitten sowieso twee boeken in.. Hoe tof is dat!? De goodiebag alleen is dus al meer waard dan het entreekaartje. Echt, hoe ze het doen, weet ik niet.. Maar ik vind het nu al superspannend. En er zitten natuurlijk ook weer bookplates in je goodiebag.

Het programma

Het programma is dit keer leuker dan ooit! Na een podiumprogramma zijn er een tal van activiteiten te doen. Langere signeersessies, een enorme hoeveelheid activiteiten (zeefdrukken, portrettekenen, waarzeggen, een markt etc. etc.) en drie rondes met masterclasses. Deze zijn anders dan vorig jaar, duren drie kwartier en zijn in verschillende rondes. Het leuke is dat je er één kunt doen, of twee, of geen één, als je daar geen zin in hebt. Jij bepaald. Ook zal er dit keer een gezamenlijke dagafsluiting zijn.

Het avondprogramma zal ook weer gezellig zijn en het eten is in ieder geval beter geregeld dan vorig jaar.

PROGRAMMA

DAG

10.30 – 11.15 Inloop met koffie/thee en wat lekkers

11.30 – 12.30 Auteursinterviews + Q&A

12.30 – 13.30 Lunch + tijd voor activiteiten

13.30 – 14.45 Signeerronde

14.45 – 15.45 Masterclasses

15.45 – 16.00 Pauze

16.00 – 17.30 Signeerronde 2

17.30 – 18.00 Afsluiting

AVOND

19.30-20.00 Opening avondprogramma

20.00-21.30 Cocktailparty (met de auteurs)

21.30-22.00 Afsluiting

Je kunt dus vanaf half één tot half zes vrij rondlopen. CHILL!

De Auteurs

Naast zes internationale auteurs komen er ook een aantal Nederlandse auteurs. Zo organiseren Cis Meijer en Margje Woodrow een waar moordspel. Hoe vet is DAT!? Danielle Bakhuis en Buddy Tegenbosch geven een masterclass en een aantal kraampjes zijn van andere uitgevers, die hun auteurs meenemen. Zo tof! Ideaal moment dus om je schrijfheld te ontmoeten.

Naast dat er weer bookplates in je goodiebag zitten, kun je dus ook je boeken laten signeren. Hier heb je best veel tijd voor, dus geen gehaast.

Dit zijn de internationale auteurs die dit jaar komen:

 1. Sara Holland (Everless)
 2. Taran Matharu (De nieuweling)
 3. Kass Morgan (De 100)
 4. Laura Steven (Alles behalve Oke)
 5. Sarah Pinboroough (13 minuten en Het dodenhuis)
 6. Tomi Adeyemi (Bloed en beenderen)

Reden waarom je dit evenement echt niet wilt missen

 • Er komen vrij veel nieuwe (onbekendere) auteurs, maar hoe vet is het als ze later enorm beroemd zijn, en jij ze gewoon ontmoet hebt.
 • Twijfel je omdat je alleen moet? Er gaan heel veel mensen alleen; op social media verschijnen er vet veel oproepjes om samen te gaan. Zo maak je nieuwe boekige vrienden.
 • Dit is hét YA event van het jaar.
 • De ultieme plek om af te spreken met je (online) vrienden.
 • Je kunt je boeken laten signeren
 • Alle activiteiten van de dag zijn gratis.
 • Maar er komen wel 15+ kraampjes waar je toffe spulletjes kunt kopen.
 • Het wordt mega gezellig.
 • Het is een samenwerking tussen dé young adult uitgevers van Nederland
 • 40 euro voor de toegang lijkt misschien veel, maar daarvoor ontmoet je alle auteurs, kun je de hele dag toffe dingen doen én krijg je sowieso een goedgevulde goodiebag.
 • Je maakt kans op toffe prijzen
 • Elk jaar wordt het evenement leuker
 • Er komt waarschijnlijk ook een (kleinere) Belgische variant als Aalsmeer toch een beetje te ver is.
 • Er zijn ook veel mensen die samen reizen, dus als je met iemand kunt meerijden, zou dat natuurlijk ideaal zijn.
 • Veel kraampjes maken exclusieve items die alleen daar te koop zullen zijn. Zo maakte ik een YALFest kaars. En die is te koop voor vijf euro op het event.
 • Jij wilt de Nederlandse YA community toch ook steunen?

Winnen!

Gefeliciteerd, je hebt meer dan 750 woorden vol enthousiasme over YALFest doorgewerkt. En dat ga ik natuurlijk belonen! Mocht jij om wat voor een reden dan ook (geen geld, je kende het nog niet, gewoon laat of je hond heeft je ticket opgegeten) nog geen kaartje hebben, dan heb jij vandaag heel erg veel geluk! Ik mag namelijk iemand blijmaken met twee kaartjes! Dus een kaartje voor jou en je bestie/ouders/broertje/zus/grootouders/crush.

Hoe maak je kans?

Laat een reactie achter (meedoen kan tot en met 26 maart) waarin je vertelt wie je mee zou nemen en waarom. En wie weet mag jij alsnog naar YALFest!

Nu al zeker zijn van een kaartje? Er zijn nog tickets beschikbaar.

Mocht je nog vragen hebben, of gewoon je enthousiasme willen delen over YALFest, dan mag je natuurlijk ook altijd een reactie achterlaten. Vind ik leuk!

SUCCES!

Tags: ,

Divider

37 responses to “Alles wat je wilt weten over YALFest 2018 + Win 2 kaartjes!

 1. Leah

  Ik zou heel graag met mijn lieve boekverslaafde vriendin Ymke komen, sinds die studeert zien we elkaar te weinig en dit zou een heerlijke dagje uit zijn, een als studenten zijn we natuurlijk altijd blut…

 2. Oooh, ik zou heel graag mijn vriend meesleuren! Hij weet dat ik wil gaan maar heeft er het geld niet over – hij is namelijk niet echt een boekenworm – maar zou dus wel meegaan als hij niet zelf zijn kaartje moet betalen. [Ik heb hier een dilemma over aangezien ik mijn centjes weer liever houd om meer goodies te kunnen kopen..]
  Ook al is hij niet echt een boekenworm, hij zou dus wel de hele tijd mijn persoonlijke koffer / draagpersoon zijn die met alles loopt te sleuren terwijl ik als een gek overal heen ren. 😀 [En, fingers crossed als ik naar YALC kan, dan heeft hij al oefening voor een nog grotere conventie.]

 3. Mocht ik winnen, zou ik kijken of ik alsnog Aukje mee kan nemen, mijn bestie, mijn blog maatje! Lukt het voor haar niet, heb ik super veel meiden van de boekenclub die vast wel mee willen ❤️❤️

 4. Do

  Wat een ontzettend leuke winactie! Ik doe graag mee 🙂 In eerste instantie kende ik de auteurs die naar Yalfest komen niet en daardoor was ik ook minder geneigd om een kaartje te kopen. Onlangs heb ik Everless, The Exact Opposite of Okay & Children of Blood and Bone uitgelezen en ik vond ze allemaal echt geweldig, dus ik zou het supertof vinden om de auteurs te ontmoeten <3 Ik weet nog niet wie ik mee zou nemen, maar ik denk dat ik wel iemand weet. Een van mijn favoriete bloggers twijfelt namelijk ook nog of ze naar Yalfest zou gaan en misschien kan ik haar dan blij maken met een kaartje én kan ik haar ook ontmoeten!

 5. Marjolijn

  Ik heb een 15-jarige puberzoon die The Summoner serie verslonden heeft. Hij wacht ook met spanning op de prequel die binnenkort uitkomt. Ik zou hem graag willen verrassen met de kaartjes! (En dan hoop ik stiekem dat hij mij meeneemt….)

 6. Romy

  Oooh wat een super leuke winactie! mocht ik winnen (wat ik natuurlijk super graag wil 😉 ) zou ik graag me beste vriendinnetje mee nemen aangezien we beide net zo gek zijn op lezen en er samen uren over kunnen praten!

 7. Wat een toffe actie! Ik zou ontzettend graag mijn vriendin, Larissa mee willen nemen! We zijn allebei ontzettend boeknerdjes en werken ook allebei in de bibliotheek. Ze zit een beetje krap bij kas, en ik weet dat ze ontzettend graag hier naar toe wilt gaan. Dus ik zou haar graag willen verrassen!

 8. Rosanne

  Met mijn boeken maatje waar ik ook mee naar de eerste editie ben geweest het gaat zeker weer net zo tof worden en als we winnen zijn we super blij. !!!!!!!

 9. Beetje cliché antwoord maar goed, ik doe het toch?. Wegens ziekte durf ik het niet aan om alleen zover te moeten reizen. De meeste boekvrienden die ik heb komen uit het hoge noorden (ver van den bosch af helaas) en zou ik dus 80 euro kwijt zijn om daar te kunnen zijn aangezien ik iemand die eigenlijk speciaal voor mij gaat met me mee zou moeten zuilen . Wel zou ik er DOLGRAAG bij willen zijn en is dit voor mij een uitkomst. Ik ben nogal onbekend met dit soort evenementen en zou graag een keer aanwezig willen zijn vooral dit jaar omdat Taran Matharu en Sarah Holland er zijn!

 10. Wat gaaf! Ik zou mijn beste boeken maatje, Emma, meenemen. Ik weet namelijk dat zij heel wat schrijvers hiervan fantastisch vind net als ik! We zijn helaas beide arme studentjes en hebben daardoor geen kaartje gekocht (+ haar katten en mijn hond lusten zo’n yalfest kaartje wel ?) Het zou super zijn om daar samen met haar naar toe te kunnen gaan! ♥️

 11. Wilma klein willink

  Klinkt zo goed!
  Ik zou Kimberley van Apeldoorn meenemen.
  Ze is een alleenstaande moeder en die verdient in mijn ogen een opkikker en dan kunnen wij natuurlijk weer eens bijpraten

 12. Kelly van Es

  Ik zou mijn oud klasgenootje meenemen. Heb haar lang niet meer gezien en ben er nog niet zo lang achter dat ze net zo boeken verslaafd is als mij. Mooie manier om bij te praten. Ook heeft ze te maken met een ziekte wat het allemaal niet makkelijk maakt. Boekenafleiding is de beste manier!

 13. Ik zou mijn beste vriendin van de basisschool meenemen! Dit zou een geweldige kans zijn om elkaar weer eens te zien, want nu we allebei op een andere middelbare school zitten zien we elkaar veel minder.
  Helaas zijn we allebei een beetje heel erg blut vanwege iets te veel boeken kopen ( echt waar ik heb helemaal niks meer over… )
  en het zou een geweldige verassing voor haar zijn en ze verdient echt een verassing!
  Super leuke winactie

 14. Jamie Lee Zonneveld

  Als het lukt zou ik met mijn bestie Kim gaan, maar zij woont in België dus dat wordt lastig. Als zij niet kan zou ik met mijn moeder gaa. Zij houdt ook van lezen en van YA. Ik ben nog nooit naar YALFEST geweest, nog geen geld voor gehad. Maar het lijkt me wel super gaaf en als het dit jaar niet lukt zou ik volgend jaar denk ik gaan.

 15. Olga

  Ik wil weleens als bezoeker naar YALLfest. Vorig jaar stond ik er als standhouder en dan mis je toch alles van het programma. Daarbij kan ik dan iedereen alles vertellen over mijn eigen nieuwe boek EN kan ik mijn oudste dochter meenemen, om haar alvast nog meer met het boekenvirus te besmetten. Zeker leuk aangezien ze een toekomstige YA is ?

 16. Kim

  ik zou graag mijn boekenmaatje meenemen. het lijkt haar al jaren zooooooo leuk, maar ze heeft zich vergist. ze dacht dat het in een weekend was waarin zij weg zou xijn, maar nee. ZE KAN WEL!!!
  MAAR DE KAARTJES WAREN AL OP 🙁
  nu zou ik haar hier super graag mee verassen ♡
  echt het zou het beste cadeau ooit zijn!!!

 17. Kim

  ik zou graag mijn boekenmaatje meenemen. het lijkt haar al jaren zooooooo leuk, maar ze heeft zich vergist. ze dacht dat het in een weekend was waarin zij weg zou xijn, maar nee. ZE KAN WEL!!!
  MAAR DE KAARTJES WAREN AL OP 🙁
  nu zou ik haar hier super graag mee verassen ♡
  echt het zou het beste cadeau ooit zijn!!!

 18. Kim

  ik zou graag mijn boekenmaatje meenemen. het lijkt haar al jaren zooooooo leuk, maar ze heeft zich vergist. ze dacht dat het in een weekend was waarin zij weg zou xijn, maar nee. ZE KAN WEL!!!
  MAAR DE KAARTJES WAREN AL OP :(.
  nu zou ik haar hier super graag mee verassen ♡
  echt het zou het beste cadeau ooit zijn!!!

 19. Anita te Gussinklo

  Het allerbelangrijkste mis is, Wanneer is het???
  Heb even gegoogeld en zie 22 April, helaas is mijn moeder dan jarig (85) en vieren we feest.

 20. Lily Van Der Reijden

  Ik wil dolgraag winnen!
  Wie ik zou meenemen? Ik denk me moeder zodat ik een portemonnee bij me Heb! ?? Nee grapje. We kunnen dan fijn een moeder dochter dag hebben de heenreis is natuurlijk al een feest omdat we dan naar yalfest gaan en daarna de terugreis ga ik het alleen maar hebben hoe vet ik het vondt om de schrijvers te ontmoeten ik denk dat ze zo gek van me gaat worden dat ze me op de a4 eruit zet! Dit zal echt even een lichtpuntje zijn in een moeilijke tijd! Ik hoop zo dat ik win dan kan ik weer even ergens naar uit kijken!
  Iedereen veel succes met de winactie en alvast gefeliciteerd, veel plezier op yalfest en veel leespplezier gewenst!

 21. Ellis

  Met een aantal meiden hebben we een hecht boekenclubje en een lief lid van ons wilde dolgraag een schrijfster ontmoeten, maar toen de dag daar was voelde ze zich te ziek om te kunnen gaan. Daarom zou ik haar graag verblijden met een kaartjes voor YALfest zodat ze toch andere auteurs kan ontmoeten die ze bewonderd.

 22. Desiree

  Ik zou graag gaan met mijn bookish vriendinnetje, Jaqueline. Helaas zit het er voor mij dit jaar niet in, omdat ik er even geen geld voor heb. Dus ik ga heel hard duimen dat ik win. En als ik win, dan wil ik ook wel erg graag in jouw rep team.

 23. Tina bohyn

  Eerst en vooral: wat lijkt dit me een super leuk event!
  Ik zou Andrea mee vragen. Ik heb Andrea online leren kennen op een groep van een ya-bookbox. We hebben boeken geruild en nadien heb ik nog een super leuk kaartje gekregen van haar, wat ik zo lief vond.
  We zijn beide volwassen ya lovers en zou het heel leuk vinden om haar op dit fijne event eindelijk eens in real life te ontmoeten.

 24. Sab

  Ik wil graag naar Yalfest omdat ik enorm fan ben van The 100-serie van Kass Morgan en het super vet is dat zij komt! Dit is echt een once in a lifetime opportunity, en ik zou haar super graag willen ontmoeten. Daarnaast ook heel leuk dat Sarah Pinborough komt, ik heb pas Wat jij niet ziet gelezen en het verhaal en vooral het einde was zó megavet. Ik zou graag samen met mijn vriendje willen gaan.

 25. Floor

  Ik zou heel graag een kaartje willen, maar niet voor mezelf. Mijn beste vriendin wil enorm graag gaan, maar door haar huidige thuissituatie lukt dat gewoon niet met de kosten. Door dit kaartje wil ik haar het bedankje geven wat ze verdient, door altijd naast me en staan in de meest moeilijke tijden. Het tweede kaartje heb ik niet nodig omdat ik er zelf al een heb. Die zou ik dan eventueel kunnen verloten op mijn YouTube kanaal of hij zou gewoon bij jou kunnen blijven om nog iemand enorm blij te maken.

 26. Yaaaaas! Ik zou sowieso mijn bff en schrijfbuddy Judith meenemen om samen onze YALfest-ontgroening te beleven.

  Nog meer redenen waarom wij moeten gaan:
  – Om Bloed & Beenderen te scoren.
  – Om een dosis socially awkwardness in elk gesprek te gooien.
  – Omdat ik nu heel graag wil weten wat er in die goodiebag zit.
  – Om heel onopvallend (not) kaartjes te droppen.
  – Om leuke nieuwe mensen te ontmoeten.
  – Omdat ik anders spijt ga hebben en heel hard moet huilen, de tranen op mijn boeken terecht komen, de inkt erdoor vervaagd en het hele riedeltje weer opnieuw begint. Dat is een neerwaartse spiraal die we moeten doorbreken Emmy, DAT SNAP JE TOCH WEL?!

  Dus.
  Oke.
  In conclusie doe ik graag mee met je giveaway (dat rijmt ook nog eens)!
  <3

 27. Juliette

  Wat een super winactie! Samen met een vriendin van mij heb ik gekeken om kaartjes te kopen. Zij is net zoals ik helemaal gek van ya boeken en stiekem ook nog eens van de tv serie the 100. Maar zonder haar gaan vind ik niet zo tof. Helaas kan zij zich op dit moment zelf geen kaartje veroorloven. Vanwege allemaal leuke en minder leuke zaken. Nieuwe opleiding vriend, haar zoontje en al het leuks wat daarbij komt kijken. Dus graag zou ik kaartjes winnen voor ons tweetjes om lekker gezellig een dagje in de boeken te duiken. En het programma is zo tof vind ik! Ben nog geen enkele editie geweest, maar dit ziet er zo goed uit!

 28. Leuke blog! 🙂
  Ik ben nog nooit op YALfest geweest maar zou erg graag een keer gaan. Het liefst als auteur natuurlijk maar als bezoeker lijkt me zeker weten ook helemaal geweldig!
  Ik waag dus graag een kansje 🙂

 29. Gabriella kolijn

  Ik wil mee doen voor de kaartjes om samen netneutraliteit mijn zus te gaan. Ik ben nog nooit geweest en het lijkt mij zeker leuk. Alleen de kaartjes zijn zo duur en ben toch bang voor teleurstelling. Vooral als het om zon bedrag gaat. Dus als ik zou winnen dan kan ik een keer kijken of het wat voor ons is.

 30. Chloe

  Ik zou mijn super lieve moeder willen meenemen om haar wat meer van de wereld te tonen waar ik me fijn bij voel en waar ik van hou. Zelf staat ze altijd open voor de dingen die ik leuk vind maar ik zou zelf super graag willen en haar dan deze fantastische Yalfest willen tonen.

 31. Nora d. B.

  Ik zou mijn beste vriendin Sarina meenemen, we zijn beide keren naar YALfest geweest en het was zo tof! Onze vriendschap is ontstaan door onze liefde voor boeken, dus dit evenement is voor ons een beetje extra speciaal ?

 32. Sanne

  Als ik een kaartjes zou winnen, zou ik dat doen voor mn beste vriendinnetje Rowan (mypinkfairytale). Samen zijn we groot fan van zowel YA als YALfest, maar als studenten zat het er dit jaar niet in om kaartjes te kopen. Money money money. We zien elkaar weinig, ik woon op kamers in Leeuwarden, zij in Amsterdam. Een uitje naar YALfest is niet alleen super om elkaar weer te zien, maar ook alle andere vrienden uit de boekcommunity!

  Super leuk dat je dit doet Emmy, whoever wins: have fun!

 33. Renalda van der Maat

  Het zal voor mij de 1ste keer zijn dat ik het Yalfest ga bezoeken. Spannend ja zeker omdat ik denk dat ik misschien wel te oud ben voor dit evenement ☺️. Ik kan het niet helpen maar de young adult boeken vooral de fantasie laten me verdwalen in het verhaal …. Wie ik mee zou nemen dat weet ik eigenlijk niet…. maar het kaartje zal zeker bij iemand terrecht komen die net als ik leeft om te lezen ❤️

 34. Merel

  Ik zou graag met mijn vriend gaan om hem een introductie te geven aan het genre, hij leest (nog) niet zoveel en ik wil hem aansporen om het wel te doen!

 35. Mijn kaartje voor de Vlaamse YALfest ligt al klaar en ik ben echt super benieuwd. Ik weet dat deze versie minder uitvoerig zal zijn dan de Nederlandse editie maar kijk er sowieso naar uit om enkele auteurs te ontmoeten én enkele van hen hopelijk één of meerdere vragen te kunnen stellen. Hopelijk is onze goodiebag hetzelfde als die van jullie. Dan is het event zeker zijn prijs waard.

 36. Nina

  Ik zou graag de kaartjes winnen zodat ik met mijn vriendin Kayleigh naar Yalfest kan gaan. Ze denkt altijd aan anderen en verdient zeker zo’n leuke dag!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.