A-Z Tag

Geplaatst op 14 april 2014 door Emmy in TAG / 10 Comments

Joany van Craving Pages plaatste afgelopen week een wel heel erg leuke tag. Ik kende de ABC tag al, waarbij je zelf het alfabet moet invullen, maar deze tag geeft een berg vragen aan de hand van het alfabet die je moet invullen. De vragen zijn in het Engels en vertaald door Joany, dus ik gebruik die ook.

Author you’ve read the most books from. (auteur waarvan je de meeste boeken hebt gelezen)

Oh jee, daar kan ik meteen een heel lijstje van maken! J.K. Rowling natuurlijk, maar ook Lauren Kate, Cassandra Clare, Darren Shan (alleen de Zom-B serie nog niet), Maggie Stiefvater.. enzovoort, enzovoort. Omdat ik zo veel lees en vaak meteen alles van een schrijver wil lezen, dan gaat het snel. Ook zijn er natuurlijk schrijvers en die nog niet zo veel uitgegeven hebben, dan dat gaat het helemaal hard.. Haha

Best sequal ever. (beste vervolg aller tijden)

Ik weet vraag 2 meteen al niet.. Nu voel ik me echt een loser. Er zijn zo veel goede en slechte vervolgen… *werpt blik op kast* Ik moet er toch een kiezen he? Oh ja, ik weet er wel een! Herfstroos, van Abigail Gibss. Die vond ik beter dan Violet en heeft me erg blij verrast.

Currently reading.(wat lees je op het moment)

Op het moment van schrijven (zaterdagmorgen) ben ik nog bezig in Eleanor & Park. Hierna ga ik of Wacht op mij of Een storm van zwaarden lezen. Denk ik.

Drink of choice while reading.(favoriete drankje voor bij het lezen)

Een sapje, water, icetea of gewone thee. Ik heb een hekel aan prik, dus dat hoef ik niet.

E-reader or physycal book.(E-reader of fysiek boek)

Een fysiek boek blijft voor mij winnen. Bij E&P heb ik te maken met een ereader die mega sloom wordt door de ePub, dus ik moest halverwege even switchen naar de iPad.. Maar deels is daardoor het hele verhaal verpest. Geef mij toch maar een papieren boek hoor.

Fictional character you propably would have dated in high school. (fictief personage waarmee je waarschijnlijk zou hebben gedate op de middelbare school)

Eh.. Ik was niet echt dating material toen geloof ik. Althans, niet veel mensen zagen me echt staan, ook al heb ik wel een vriendje gehad. Dat was ook een beetje een nerd. Ik hou wel van nerds. Dus misschien Simon uit The Mortal Instruments?

Glad you gave this book a chance.(blij dat je dit boek een kans hebt gegeven)

Harry Potter, omdat mama hem me toch gaf voor kerst, meer dan 13 jaar geleden denk ik al. Ik wilde er eerder niks van weten, omdat het zo hip was, maar mijn moeder hield vol dat dit echt een boek voor mij zou zijn. Ha.

Hidden gem book.(verborgen schat-boek)

Welk boek koester ik als een schat.. Hm. Er zijn voor mijn gevoel best wel wat boeken die niet de aandacht krijgen die het verdiend, zoals Een wereld zonder hemel, in Nederland. Echt mensen, dat boek moet je gewoon lezen. De Saga van Darren Shan, krijgt ook niet alle aandacht, al is het misschien meer voor jongere jongens (who cares?) Voor mij zijn Scarlet en Cress echt boeken waar ik ongelovelijk blij van wordt. Meer dan dat ik had verwacht toen ik Cinder had gelezen.

Important moment in your reading life. (belangrijk moment in je lees-leven)

Mijn mening over de boeken gaan delen, zodat ik meer over boeken kan praten. Maar ook mijn leeshobby weer oppakken na de middelbare school en de eerste paar jaar op de academie. Maar het grootste is natuurlijk dat ik lezen leuk begon te vinden: na het krijgen van Harry Potter.

Just finished. (net uit)

Requiem van Lauren Oliver

Kinds of books you won’t read. (wat voor boeken lees je NIET)

Ik ben erg open voor allerlei soorten boeken, maar ik heb niet zo heel veel met ‘echte literatuur’. Shame on me. Ook biografien kunnen me niet erg bekoren.

Longest book you’re ever read.(langste boek wat je ooit hebt gelezen)

Langste? Waar ik het langst over deed of het dikste? Geen idee hoor.. Ik heb genoeg boeken van meer dan 900 pagina’s gelezen!

Major book hangover because of…(zware bookhangover vanwege…)

Harry Potter & the deathly hallows en het laatste deel uit de saga van darren shan waarvan ik de naam even kwijt ben en vanaf hier de titel niet kan lezen. 🙂 Bij die boeken had ik erg veel moeite om te bevatten dat het nu echt over was en kon ik even niks lezen.

Number of bookcases you own. (aantal boekenkasten in je bezit)

3 verhoogde billykasten van IKEA. Zo. En mijn vriend heeft nog twee ‘gewone’ billy’s.

One book you’ve read multiple times. (een boek wat je meer dan eens hebt gelezen)

Harry Potter 1 t/m 4 heb ik allen wel meer dan 20 keer gelezen.

Preferred place to read.(favoriete plekje om te lezen)

Op de bank en in de trein (of op het station). Buiten vind ik ook erg lekker, maar wij hebben helaas niet echt een lekker plekkie buiten (nog niet!). In bed lukt me nooit zo goed.

Quote from a book you’ve read that inspires you. (quote uit een boek die je inspireerd)

Heb ik niet. Hoewel heeeeeeeeel veel boekjunkies enorm fan zijn van quotes, doen ze me niet zo veel. Ik vind wel dingen mooi en ik kan er ook wel van genieten als ik ze lees, maar ik onthou ze echt nooit.

Reading regret. (spijt van…)

Vijfitg tinten grijs.

Series you started and need to finish. (serie waarin je bent begonnen, maar die je nog af moet maken)

De Gone serie! Ik hoef alleen deel 6 Licht, nog maar te lezen, maar hij is er steeds niet in de bieb! Gisteren zag ik dat hij weer door iemand was gereserveerd. Grrr. Jammer! Ik weiger te reserveren, want dat kost in onze bieb geld. Eerst maar eens andere boeken lezen en dan kom ik hem vanzelf wel tegen.

Unapologetic fangirl for… (ongegeneerde fangirl voor…)

Potterhead forever.

Very excited for this release more then all the others. (release waar ik meer naar uit kijk dan alle anderen)

Winter, deel vier van de Lunar Chronicles (2015 pas! NOES) en City of Heavenly Fire, van Cassandra Clare.

Worst bookish habit. (slechtste boekige gewoonte)

Heb ik een echt slechte gewoonte? Ik weet het niet? Oh.. Misschien wel: ik moet een boek uitlezen als ik er in begonnen ben. In de afgelopen vier jaar heb ik maar 1 boek niet uitgelezen. Soms martel ik mezelf dan echt.. Haha

X marks the spot: the 27th book on my shelf. (het 27e boek op je boekenplank)

De tovenares van Micheal Scott.

Your latest purchase. (je laatste aankoop)

Mijn mega boekenaankoop op bol.com? Denk ik. Herinner ik me. Ik heb wel meer gekregen, maar niet gekocht. Wel ga ik de 15e meteen opzoek naar de heruitgave van Dromendochter. Want 5 euro. 5 EURO!

Zzz-snatcher book (latest book that kept you up way late) (boek wat je heel lang heeft wakker gehouden)

Harry Potter deel 7, al was het maar om verder te kunnen lezen. Oma was in shock dat ik als jong grietje zo snel een Engels boek weglas. Ha. Ze heeft het er af en toe nog over. Love oma.

Voel je vrij deze tag ook in te vullen! Het lijkt me super leuk om te lezen wat jullie antwoorden zullen zijn!

Tags: ,

Divider

10 responses to “A-Z Tag

  1. Leuk om te lezen en eigenlijk ook wel om in te vullen. Hij stond al op mijn lijstje met Tags waar ik me ook aan wil wagen. Ik heb zo’n vermoeden dat die weer voor een groot deel met de jouwe gaat overeenkomen vermits ik een mede-Potterhead ben. 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.