10 jaar Zon en Maan | win: mam, vertel eens

Geplaatst op 18 april 2021 door Emmy in Winactie / 7 Comments

De afgelopen paar jaar heb ik jullie – naast boeken – meegenomen in een bijzonder traject: onze weg naar zwangerschap, de zwangerschap zelf en uiteindelijk de geboorte van onze dochter, Lily. Ik heb me altijd heel veilig gevoelt om mijn verhaal hier te delen. Belangrijk soms zelfs, want ik ervaar nog steeds een taboe rondom het niet (gemakkelijk) zwanger kunnen worden. En dat terwijl ik zelf enorm veel kracht heb gehaald uit het bespreekbaar maken. Ik ben heel blij dat jullie mijn verhalen en hersenspinsels altijd met respect hebben gelezen. Want het is een stuk van mij en dus ook van mijn blog.

Anyhow!

Een aantal jaar geleden kocht ik voor mijn moeder het boek mam, vertel eens, zodat ze die kan invullen over haar leven. Dat lijkt me namelijk machtig mooi om later terug te kunnen lezen! Zo heb ik ook haar zwangerschapsdagboek toen ze zwanger was van mij en dat vond ik heel bijzonder om per week te lezen toen ik in verwachting was van Lily. Ik hou van invulboekjes, want het is een manier om herinneringen te delen.

En nu ik zelf moeder ben hoop ik natuurlijk dat ik hem ooit voor Lily in mag vullen!

Met moederdag in het vooruitzicht en ter gelegenheid van de 50ste (!) druk mag ik een exemplaar van Mam, vertel eens van Elma van Vliet weggeven.

Het is echt een heel mooi en leuk boek om in te vullen of om weg te geven aan je moeder. Dus mocht jij denken: ja, dit wil ik! Laat dan voor 25 april een reactie achter onder deze blogpost met daarin een mooie herinnering aan je moeder.

Succes!

Tags:

Divider

7 responses to “10 jaar Zon en Maan | win: mam, vertel eens

 1. Noa

  Super bijzonder om jouw weg naar de geboorte van lily te mogen volgen. Zelf ben ik momenteel 32 weken in verwachting van ons eerste kindje en zou het geweldig vinden om terug te lezen hoe mijn moeder haar zwangerschap ervaarde. Ik doe graag mee 🙂

  • Marja Legius

   Een mooie herinnering aan mijn eigen moeder is dat ze echt een duizendpoot was. 9 kinderen waarvan 1 gehandicapt, een zieke vader en daarnaast ook nog een baan. Nooit zijn wij iets van liefde en aandacht tekort gekomen. Zoveel respect voor haar.

 2. Marian B

  Mijn moeder deed altijd met alles mee, ze was eigenlijk een groot kind 😉 en had veel energie.
  Leuk om in te vullen voor mijn dochtertje.

 3. Wat een ontzettend bijzondere prijs! Mijn moeder en ik hebben een hele hechte band: ik kan altijd bij haar terecht, we yahtzeen bijna dagelijks en uiteraard houden we allebei van lezen. 🙂 Ik zou het dus een prachtig cadeau vinden om dit samen met haar te kunnen invullen.

 4. Priscilla

  Wat een ontzettend mooie winactie. Mijn mooiste herinnering met mijn moeder is toch wel dat we samen mijn trouwjurk hebben uitgezocht en alle afspraken die daarbij hoorden. Mijn moeder betekent ongelofelijk veel voor mij en ik kan altijd bij haar terecht. Een andere mooie herinnering is het moment dat ze Roan voor het eerst vasthield, in dat moment was ze ineens oma.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.